ÖZEL HABER

Sarıyer Spor Kulübü eski Başkanı İbrahim Balcı, takımın son durumu ve 21 Ekim Pazar günü oynanacak Gaziantepspor maçı ile ilgili gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu.

Sarıyer’in tanınan, sevilen simalarından ve bir dönem kulübün başkanlığını yapan İbrahim Balcı, ligde yoluna namağlup devam eden lacivert beyazlı ekip ve 21 Ekim (yarın) Pazar günü saat 15:00’da oynanacak Gaziantepspor müsabakası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Sarıyer’e maddi anlamda destek olmak gerekiyor”

Takımın iyi yolda olduğunu ve son yılların en iyi performansını sergilediğini belirten Balcı, “Sarıyer son 10 sezonun en iyi performansını sergiliyor. Şuanda lider durumdayız. Genç bir antrenörü ve kaliteli kadrosu var. Canla başla çalışan yönetim kurulu mevcut. Başarıya ulaşılmak isteniyorsa bu üç faktör dışında ki yan etkenlerinde kulübü destek olması gerekir. Bu kapsamda taraftarı stada çekmek için kulübü Sarıyer’in her mahallesinde, bölgesinde tanıtmak gerekiyor. İnsanları Sarıyer’e sahip çıkmalarını sağlamak için etkin faaliyet göstermek gerekiyor. Buradaki en önemli konu kulübü maddi anlamda destek olunmasıdır” diye konuştu.

“Sarıyer için birlik olunmalı”

Yönetime destek olunması çağrısında bulunan Balcı şu öneride bulundu: “Yönetim kurulu büyük fedakarlıklar yapıyor. Ama bunun yeterli olup olmadığı soru işareti. Çıkılan bu yolda sonuca varabilmemiz için ilçede yaşayan maddi anlamda güçlü kişilerin bir araya getirilmesi gerekiyor. Bu konuda uzun yıllar kulüpte yöneticilik yapmış Mehmet Akdağ’ın yeniden aktif rol alması gerekiyor. Hem yönetime hem kulübü destek için başta Mehmet Bey gibi Sarıyer’in önemli isimlerinin birlik olması lazım” dedi.

Balcı, maçın favorisini açıkladı

21 Ekim Pazar günü oynanacak olan Sarıyer-Gaziantepspor maçını değerlendiren Balcı, favorinin lacivert beyazlı ekip olduğunu ifade ederken şu uyarıda bulundu: “Sarıyer güçlü bir kadro kurdu ve şampiyonluk için oynuyor. Rakip ise iki sezon içinde Süper Lig’den 2. Lige düşmüş, bu ligden de düşmemeye çalışıyor. Böyle bir durumda Sarıyer maçın mutlak favorisi görülüyor. Ancak bir husus var. Futbol şeytan işidir ve üç neticeli oyundur. Ne olacağı belli olmaz. O halde takımımızın nasıl olsa yeneriz havasına girmemesi ve 90 dakika süre ile maça olağanüstü bir güçle asılması gerekiyor. Havaya giren Sarıyerli futbolcuların gereğini yerine getireceklerine inanıyor ve başarılar diliyorum.”