Yapımı tamamlanan Ayazağa Spor Tesislerinin açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıyer'de büyük bir coşku ile karşılandı.  

Ayazağa Spor Tesislerinin açılışına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Sarıyer Belediyesi AK Parti ve MHP Meclis üyeleri, Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman, sporcular, partililer ve binlerce Ayazağalı katıldı.

Geçtiğimiz seçim döneminde Ayazağa Mahallesi'ne yaptığı ziyaret sırasında Ayazağa Atatürk Stadı ile ilgili talepleri dinleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kulüp için yapmak istediği projeleri anlatan ve destek isteyen Kulüp Başkanı Hüseyin Çakır, girişimlerin ardından 3,5 milyon TL ile Ayazağaspor tarihinin en büyük yatırımını kulübe kazandırmıştı.

SOYLU’DAN SPORCULARA TAVSİYE

Ayazağalı genç futbolculara tavsiyelerde de bulunan Bakan Soylu, “Bizim sizden isteğimiz de şu: Evet spor rekabet işidir doğru, ama en önemlisi biz millet olarak her şeyi kendi kültürümüze uygun yapmalıyız. Sporda öyle. Annemiz, babamız bize ne öğrettiyse öğretmenlerimiz ne öğretmişse, camideki hocamız ne öğretmişse sen ona uygun bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. Centilmen takım olmalıyız” dedi.

'TÜRKİYE, SPOR YATIRIM MERKEZİ HALİNE GELDİ'

"Bu sahalar niçin oluyor? Bu sahalar sadece sağlıklı bir şekilde spor yapılmasını temin etmenin yanında gençleri kötü alışkanlıklara düşürmek isteyenlere fırsat tanımamak, mahallelinin kim olduğunu bilebilmek, büyüğünü, küçüğünü bilebilmek için yapılıyor" diyen Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Türkiye'de spor tesislerinin, sporcunun, spor yapma anlayışının bütün matematiği değişmiştir. Avrupa'yı imrendirecek statlarımız, tesislerimiz var. Sadece futbolda değil, spor salonlarından atletizm pistlerine kadar her noktada Türkiye bir spor yatırım merkezi haline geldi. Sadece Türkiye'nin belirli bölgelerinde değil, Hakkari'den Kastamonu'ya, Ilgaz'dan Sarıkamış'a kadar kayak merkezleri ülkemizin her tarafında yapıldı" dedi.

İçişleri Bakanını büyük bir coşku ile karşılayan Ayazağalılar Süleyman Soylu ile hatıra fotoğrafı çekmek için büyük çaba harcarken, Kulüp Başkanı Hüseyin Çakır, Soylu’ya ismi yazılı forma hediye ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

SARIYER POSTA