Ligin ilk yarısı sona ererken, takımlar bir yandan ikinci yarıya hazırlanırken diğer yandan da eksik olduğu bölgelere takviyeler yapıyor. Bu ekiplerin başını Samsunspor çekiyor. Gerek camia, gerek taraftar, gerekse şehir takımı olmanın avantajını iyi bir şekilde değerlendiriyorlar.

Peki Sarıyer ne yapıyor?

Daha doğrusu ortada başarı varken haber sitelerinde ve gazetelerde çarşaf çarşaf fotoğrafları olanlar, başarıyı sahiplenenler iş maddi desteğe geldiği zaman nerede, ne yapıyor? Yönetim bir yandan mevcut oyuncuların maaşını karşılarken, diğer yandan takıma yeni oyuncu transfer ediyor. Üstelik tüm maddi zorluklara rağmen.

O yüzden geride durmayın! Öne alalım sizi...

Sarıyer, ilk olarak Serdar hocanın ilk yarıda fazla forma şansı vermediği Abdullah Topkara ile yollarını ayırdı. Her ne kadar Abdullah tarzı bir oyuncuya ihtiyaç olduğunu düşünsem de bu ayrılığı belli bir mantığa oturtabiliyorum. Zaten yerine de Kırklarelispor’dan ayrılan Hakkı İsmet Şimşek’i renklerine bağladı. Fakat takım bu kadar gol yerken her ne kadar çok az süre de alsa Fırat Sezer gibi tecrübeli bir stoperi yolladıktan sonra buraya nasıl bir oyuncu alınacağı merakla beklenirken, eski oyuncuları Mert Kula kadroya dahil edildi. Kasımpaşa ile Süper Lig tecrübesi bulunan genç savunmacının takıma büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Başkasının takımını üstlenmedin hocam!

Savunmaya da oyuncu alındı. Şimdi sıra forvet bölgesinde. Daha önceki yazımda yapılacak transferlerin yedek kulübesine değil, ilk 11’e yapılması gerektiğini vurgulamıştım. Şahsi görüşüm yapılan bu 3 transfer ilk 11’e. Hızlı, savunma arkasına koşu yapabilen kaliteli bir santrafor alınmalı. En iyi kararı tabi ki serdar hoca ve yönetim verir. Futbolseverler Serdar hocayı en çok orta sahanın üretken olamamasından ve takımın hızlı oyunu bir türlü sahaya yansıtamamasından dolayı eleştiriyordu. Şimdi bu duruma iki taraftan bakalım. Taraftar, takımını hızlı oyun oynarken ve orta sahanın hücum oyuncularına destek vermesiyle daha çok gol pozisyonu üretirken görmek istiyor. Bu onların en doğal hakkı. Hoca tarafından bakarsak elinde olan malzeme bu. O da devre arası transfer dönemini bekliyordu. Ancak burada dikkat çeken bir ayrıntı var. Sezon başında orta sahaya bu oyun tarzına sahip olan futbolcuları Serdar hoca transfer etti. Sezon ortasında başkasının takımını üstlenmedi.

Orta saha yeniden şekilleniyor

Beyaz Martılar şu ana kadar iki oyuncu transfer etti. Özellikle Bodrumspor’dan alınan Samet Katanalp’in orta sahaya dinamizm ve kalite katacağını düşünüyorum. Bu bölgeye direkt 11 oynayacak bir oyuncu daha alınmazsa orta üçlüsünde Samet ve Nuri’nin banko, bunların partneri olarak Adem ya da Hüseyin olacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra bir transfer daha yapıldığı takdirde bu iki oyuncuya da yedek kulübesi görünür.

Yavuz Topal

Benzer Haber:

https://www.sariyerposta.com/spor/bu-sese-kulak-verin-h58472.html