İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (İASKF) geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programı,  İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez’in ev sahipliğinde bu yıl İstinye’de bulunan Orhan Saka Amatörler Evi’nde yapıldı.

Yaklaşık bin 500 konuğun yer aldığı programa; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Nihat Özdemir, TFF İcra Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Servet Yardımcı, TASKK yönetim kurulu üyeleri, MHK yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yönetim kurulu üyeleri, TÜFAD İstanbul Başkanı Halit Önsen ve yönetim kurulu üyeleri, İl Hakem Kurulu yönetim kurulu üyeleri, TFF İstanbul İl Temsilcisi ve İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, Balıkesir Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ile İstanbul amatör spor kulübü başkan, yönetici ve antrenörleri katıldı.

“Beraber olmak bizi mutlu ediyor”

Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılımın yaşandığı iftar programında edilen dualar ve açılan orucun ardından açılış konuşmasını yapan TFF İstanbul İl Temsilcisi ve İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, “Her yıl olduğu gibi sizlerle bir arada olmanın verdiği mutluluğu Ramazan ayında verdiğimiz iftarla yaşıyoruz. Bu iftarımızda hakikaten bizi çok mutlu etti, memnun etti çünkü beraberiz. Geçen seneden aramızda olmayanlara Allah'tan rahmet, sizlere sağlık sıhhat afiyet diliyor ve Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Gençliği kurtarmaya çalışıyoruz”

Gecenin ev sahipliğini yapan TFF İcra Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, “Bugün çok güzel bir beraberliği yaşıyoruz. TASKK'dan arkadaşlarımızda burada. İstanbul'un 39 ilçesinden değerli kulüp başkanları, yöneticileri, antrenörleri değerli basın mensupları hep beraberiz. Bu mübarek günleri yaşarken, güzel günlerin ülkemizin birliği açısından çimento olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Tabii sporunda aynı paralellikte bir güzelliği var. Spor her zaman söylediğim gibi çok özel bir olgu, doğru yaparsak bu ülkenin en büyük çimentosu. Zenginle fakiri, siyahla beyazı, aleviyle sünniyi, doğuluyla batılıyı, kuzeyliye güneyliyi aynı düşüncelere yönelten çok güzel bir olgu. Hele bunu amatör camiada, amatör liglerde yapan siz değerli arkadaşlarım bu memlekete çok artı katkı yapıyorsunuz. Çünkü bizim yaptığımız bu alt ligler de işler gönüllülük, esasına göre yapıldığı için çok daha anlamlı, çok daha değerli, çünkü herkes bu işi fahri yapıyor. Kulüp başkanları, ASKF başkanları, taban birliklerinin mensupları bu ülkeye güzelliği ve birlikteliği getirmeye çalışıyoruz. Yalnız futboldan bahsedersek Türkiye'de senede 120 Bin müsabaka oynanıyor, İstanbul’da da 25 bin - 26 bin müsabaka oynanıyor. Bu çok büyük bir rakam. Bunun antrenörü var, hakemi var, her şeyden önemlisi biz bu gençlere bu imkânları sağladığımız zaman, uyuşturucu illeti ve terörün dışında, bilgisayarın önünde pinekleyen bir gençliği kurtarmaya çalışıyoruz.

“Devletimiz çok önemli hizmetler yapıyor”

Düşmez, “Bunun çok önemli bir misyon olduğunu düşünüyorum ve Genel başkanınız, bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak gurur duyduğumu da özellikle ifade etmek istiyorum. Ben 10 yıldır ASKF'lerde hizmet yapıyorum. Devletimiz çok önemli hizmetler yapıyor. Bu zaman içinde görev yapan bakanlarımızdan mümkün olduğu kadar amatörlere hizmet almaya çalıştık. Spor Genel Müdürümüz bizden biri, benden önceki TASKK Başkanı ve fütursuzca kapısını çalabiliyoruz, bunun da çok büyük bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Bir parantezide 2 dönemdir mensubu olduğum futbol federasyonuna açmak istiyorum. Amatörler her zaman gündem olmuştur. Ben değerli başkanım Yıldırım Demirören'e ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu gece bu iftarı bize ikram eden başkanvekilimiz değerli abimiz, TFF'nin bu dönemdeki başkan adayımız Nihat Özdemir'in bu ikramına da ilgisine de ayrıca çok teşekkür ediyorum, sevabı İnşallah yüce makamda kabul olsun. Tabii Nihat başkanım ağabeyimiz, birazdan sizinle düşüncelerini paylaşacak ama ben bir küçük not vermek istiyorum. Nihat Ağabey burada çalışmadan, aynı mesaiyi paylaşmadan da abi kardeştik, herkesin abisi olarak görüyorum. 3. liglere yemek veriyoruz Nihat Abi diyorlar, PTT 1. liginde Nihat abi diyorlar başkanlığı sonradan geliyor. Benimde abim ve başkanımdı, zannediyorum bu abiliğini amatörlere de yapacak ki böyle bir geceyi organize ettik. Kendisine hem şahsım, hem camiam adına teşekkür ediyorum, saygılar sevgiler sunuyorum. Hem Ramazan ayınız hayırlara vesile olsun, hem de görüşemezsek idrak edeceğimiz Ramazan Bayram’ımızın hem ülkemize, hem milletimize, hem spor camiasına hayırlar uğurlar getirmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

“Hedefimiz Türk futbolunda pastayı büyütmek”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Nihat Özdemir ise, “Mübarek Ramazan ayının neredeyse yarısını tamamlamış bulunmaktayız. Ramazan ayının Türk milletine İslam alemine mübarek olmasını temenni ediyorum. 12 gün sonra Ramazan ayının tacı olan Ramazan Bayramı'nı da birlikte kutlamanın mutluluğu içinde olacağız. Bu bayramın birlik, mutluluk ve huzur içinde hep beraber kutlayacağız. Değerli arkadaşlarım, spor ailesinin içinde bulunmam 20 yıldan fazla bir zamana dayanmaktadır. Bu dönemde başta Yıldırım demirören olmak üzere Sayın Ali Düşmez ve Sayın Erhan kardeşimle beraber amatör spor kulüplerine büyük destek verdik. İnanın tüm yönetim kurulu toplantılarımızn yarı zamanını amatör spor kulüplerine harcadık. Onların sorunlarını, onların maddi yapılarının düzelmesi için elimizden gelen desteği yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Amatör Spor kulüplerine yapılan yardımın Türk sporuna verilen en büyük destek olduğuna inandığım için bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi, sizlerin tesislere, sizlerin maddi imkanlara ihtiyaçlarının olduğunun farkındayız. Ana hedefimiz Türk futbolunda pastayı büyütmektir. Biz bu pastayı ne kadar büyütürsek, buradan amatör spor kulüplerine ayıracağımız payda o oranda büyüyecektir. Onun için yeni yönetim kurulumuza çok önemli görevler düşmektedir. Geldiğiniz için hepinize tek tek samimiyetle ve sevgiyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.