Ferahevler’de 2 yıl önce kurduğu BJK Ferahevler Futbol Okulu ile Türk futboluna damga vuracak yıldız adayları yetiştiren Antrenör Özcan Kocaman, çocuklarını spora yönlendirme konusunda tereddüt yaşayan veliler için önemli açıklamalarda bulundu.

Ferahevler’de antrenör Özcan Kocaman tarafından 2 yıl önce kurulan BJK Ferahevler Futbol Okulu, Türk futboluna yetenekli gençler yetiştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 34 yıldır amatör ve profesyonel anlamda futbolun her kademesinde yer aldığını belirten Antrenör Özcan Kocaman, “UEFA A Lisans antrenörüyüm. Futbol okulu antrenörlüğü benim uzmanlık alanım, birinci işim. Antrenör arkadaşım Cihangir Köroğlu ile birlikte BJK Ferahevler Futbol Okulu’nu, 2015 yılı Eylül ayında Sarıyer Ferhaevler Mahallesi'nde hayata geçirmiş olduk. Ben Beşiktaş kulübü kökenli, 11 yaşında Beşiktaş’la tanışan, bu kulüpten yetişmiş bir futbol adamıyım. 1983-1993 yılları arasında Beşiktaş’ta 10 yıl forma giydim. A takıma kadar yükseldikten sonra diğer profesyonel takımlarda futbolculuk yaptım. Beşiktaş’a 2001 yılında antrenör olarak döndüm. Beşiktaş Futbol Okullarında Sayın Serpil Hamdi Tüzün hocamızın yardımcısı olarak 4 yıl görev yaptım. Daha sonra başka takımlarda antrenörlük yaptım. 5 yıl Bölgesel Amatör Ligi’nde çeşitli takımlarda çalıştım. Bizim amacımız, Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim’ anlayışı ışığında, diğer milletlerin sporcularıyla rekabet edebilecek, dünya insanı yetiştirmek” dedi.
“FUTBOL MATEMATİKTEN DAHA ZORDUR”

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin olduğu Sarıyer’de, Beşiktaş’ın da bayrağını dikmek istedikleri için BJK Ferahevler Futbol Okulu’nu kurduklarını dile getiren Kocaman, çalışma prensiplerini anlatarak şunları söyledi: “Burada çocuklara futbolu sevdirmeye çalışıyoruz, eğitim veriyoruz. Onları geleceğe ve hayata hazırlıyoruz. Futbol matematikten daha zordur. Devamlı antrenmanla ve tekrar moduyla birlikte oyuncunun hızlı karar verme yeteneğini geliştirir. Yaşanacak olayları daha çabuk çözebilmesine katkı sağlar. Futbolun içerisindeki koordinasyonel hareketler, çocuğun beyninin daha çok çalışmasına yardımcı olur. Çünkü sürekli antrenmanlarla hem bedensel hem zihinsel jimnastik yapmış oluyoruz. Çocuk dolayısıyla kendini zorluyor ve gelişiyor. Aslına bakarsanız yeteneği fazla olmayan bir çocuk bile bu antrenmanlarla kendisini belli bir seviyeye taşıyabiliyor.”
“SPORUN ÇOCUĞA ZARARI OLMAZ”

Velilerin, spor-ders denklemiyle ilgili olumsuz bir önyargısı olduğunu kaydeden Özcan Kocaman, “Son zamanlara biraz değişmeye başlasa da velilerin genelinde futbol başta olmak üzere sporla ilgili yanlış bir algı var. Çocuk çok antrenman yaparsa derslerinden geri kalacağını düşünüyorlar. Aksine dersleri daha iyiye gidiyor. ABD’de yapılan uluslararası bir araştırma; spor yapan insanların spor yapmayanlara göre yüzde 90 oranında daha başarılı olduğunu tespit etmiş. Sporun çocuğa zararı olamaz. Çocuk zaten sürekli ders içinde bunalıyor. Deşarj olması lazım, aksi takdirde kendi iç dünyasına dönük kapalı bir birey haline geliyor” diye konuştu.
“ÇOCUKLARINIZI TAKIM SPORLARINA YÖNLENDİRİN”

“Ebeveynlere önerim, çocuklarını bireysel değil takım sporlarına yönlendirmeleri” ifadesini kullanan Kocaman, “Benim görüşüme göre bireysel spor kişilerde egoizmi ortaya çıkarıyor. Çünkü çocuk paylaşmayı öğrenebilmeli. Bireysel sporda paylaşım yok. Futbol, basketbol gibi takım sporlarında topu bir başka arkadaşına vermek zorundasın. Başarı da başarısızlık da takım halinde yaşanıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Adres: Adnan Kahveci Cd. Tuna Sk. No: 1 Ferahevler/Sarıyer

Telefon: 0507 343 44 84 / 0532 515 09 52