Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu işletmesini yaptığı Korupark İstanbul’da ağırlayan Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Başkanı Ali Genç, Sarıyer Spor Kulübü ile ilgili gündemi sarsacak ifadeler kullandı.

SASİDER Başkanı Ali Genç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta oynayan Sarıyer Spor Kulübü, 74. olağan genel kurulunu yaptı. Seçime tek aday olarak giren Saffet Akkoyun, 223 oyun tamamını alarak 5. kez başkanlığa seçilmesini gazetemize değerlendirdi.

“Yönetimin başarılı olacağını düşünmüyorum”

Tartışmalı geçen kongre sürecini değerlendiren Ali Genç, “Bu yönetimin Sarıyer Spor Kulübü’ne çok şey katacağını düşünmüyorum” dedi. Başarıyı mevcut yönetimden beklemelerinin en doğal hakları olduğunun altını çizen SASİDER Başkanı Genç, “Başarı gelmedikten sonra yönetici veya başkan olup o koltukta oturmanın bir manası yok” diye konuştu.

 “Saffet Başkanın karşısına çıkmak yakışık almazdı”

Saffet Akkoyun ile dostlukları olduğunu ve çok saygın bir kişilik olduğunu belirten Ali Genç, “Kongrede seçilen yönetim kurulu Sarıyer’imize hayırlı uğurlu olsun. Sarıyer’in başarılı olması hepimizi mutlu eder. Gerek yapmış olduğumuz idarecilik gerekse Sarıyerli olmamızdan dolayı kongrede iyi niyetimizi ortaya koyduk.  Kongrede hem Saffet Başkan hem de Erdal Alkış yönetimlerinde olmam için teklifte bulundular. Ancak her ikisine de teşekkür ederek, tekliflerini kabul etmedim. Başkanlık için teklifler gelse de yapım ve mizacım gereği Saffet başkanın karşısına çıkmak yakışık almazdı” şeklinde konuştu.

“Şampiyonluk Saffet Başkanın Sarıyerlilere vefa borcudur”

Sarıyer Spor Kulübü’nün durumunun içler acısı olduğunu belirten Genç, “Kongrede yaptığım konuşmada da belirttiğim gibi; artık Sarıyer yönetimi şapkasını önüne koyarak düşünmeli ve Sarıyer’in eski ruhunu geri getirmelidir. Sarıyer’in hedefi artık play - off olmamalı, daha iyisi olmalıdır. Artık Saffet Başkanın bu kadar yıldan sonra, şampiyonluk Sarıyerlilere bir vefa borcudur” dedi.

Genç: Sarıyer’in çocukları kendi takımlarında oynamalıdır

Sarıyer’in sorunlarının başında altyapı eksikliği olduğunu vurgulayan Genç, şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer’de en büyük eksiklik altyapı sorunudur. Sarıyer’in önünde şu an iki seçenek vardır. Birincisi; alt yapıya önem vererek Sarıyerli futbolcular yetiştirmek, ikincisi; Elindeki paraya kıyarak, iyi transferlerle, çok güçlü bir kadroyla şampiyon olmak.  Sarıyer’in çocukları takımlarında oynamalıdır. Sarıyer yönetimine buradan tavsiye de bulunmak istiyorum. Alt yapıya çok önem versinler. En az 6 - 7 futbolcunun Sarıyerli olması gerekir. Alt yapı tesisleri bakımından Türkiye’nin hatta dünyanın bile en kötü tesislerine sahibiz. Sarıyer’in siyasi ve ekonomik gücünü kullanmıyoruz. Eğer kullanabilseydik, Sarıyer şu anda Türkiye’nin en iyi modern tesislerine sahip olabilirdik.”

“Sarıyer’in geleceği tesisleşmeden geçer”

Sarıyer’in tesis açısından zayıf olduğunu söyleyen Genç, “Fırsat buldukça söylüyorum; şu anda Sarıyer’in tesisleşme anlamında yeteri kadar imkânları mevcuttur. Buna ek olarak yeni tesisler yapılacak alanları da var. İmkânımız varken hemen harekete geçmeliyiz. Daha sonra ya alanımız ya da gücümüz kalmayabilir.

“Sarıyer için herkes seferber olmuş durumda”

Sarıyer’deki bütün siyasetçilerin üstüne düşeni yapması konusunda çağrıda bulunan Ali Genç, “Yönetimdeki herkes Sarıyer’in çok seçkin insanları, zamanını, maddi ve maneviyatını Sarıyer için harcayan insanlar. Sarıyer’in başarısı için Saffet başkan elinden geleni yapıyor. Ama yeterli mi? Başkan, çok iyi, yönetimi kötü demek doğru değil. 5 kez üst üste seçilip sportif başarı elde etmiyorsa idaresinde sorun var demektir.

Torun ve Şengül tartışmalarına son noktayı koydu

Yeni yönetimde, eski yöneticilerinden Serkan Torun ve Hakan Şengül gibi isimlerin listede olması genel kurulda tartışmalara neden olmuştu.  Bu konu hakkında konuşan SASİDER Başkanı,Kulüplerin yönetim mekanizmaları vardır. Benim görev yaptığım dönemde bulunan bu arkadaşlar,  Sarıyer’e hizmet etmiş kişilerdir. Asıl gerçek, o dönemde transferleri bu arkadaşların yapılacağı yönünde sözlerin yerine getirilmemesiyle ve bu nedenle istifa etmişlerdi. O zaman yönetim kuruluna açıklama yapmadan gitmeleri yanlış anlaşıldı. İstifa nedenlerini açıklasalardı, takdir bile edilirlerdi.  Bu arkadaşlar, Sarıyer’e gelecek yıllarda çok fayda sağlayacak kişilerdir” dedi.

“Saffet başkan senet işinden derhal vazgeçmeli”

Saffet Akkoyun’un kulübü kendisine borçlandırmasına sert tepki gösteren Genç: “Saffet Bey’in yaklaşık 3 milyon civarında bir senedi var. Geçmişte hiçbir başkan bu senet işini yapmadı. Saffet başkanın senet yaparak yönetim kuruluna imza atması doğru değil. Bu senedi derhal yırtıp atması gerekiyor. Kötü niyetli biri gelir ben bu senedin bedelini veriyorum der, 1 sene başkanlık yapar, kulübü dolandırır. 2 senede kulübün borcu 50 milyon lira olur. Saffet Başkanın senet almasıyla, tefeciliğin önü açılmış oldu. Mesele 3 milyon değil,  her gelen başkan 3 Milyon lira harcayıp gitmiştir” dedi.

 “Saffet Başkan, Sarıyer’in onursal başkanı olmalı”

Saffet Akkoyun’un Sarıyer’de onursal başkan olarak kalmasını istediğini söyleyen Ali Genç, “Saffet Başkanın Sarıyer için yaptıklarını hiçbir Sarıyerli unutmayacaktır. Gönül ister ki Saffet Başkan on yıl sonra da Sarıyer maçlarına onursal başkan sıfatıyla gelsin. Tribünlerden tezahüratlar yükselsin” dedi.