Sarıyer’in play off yarı finali rövanşında 21 Mayıs Salı günü sahasında karşılaşacağı Sakaryaspor maçı öncesi aldığı seyircisiz maç oynama cezasına ilişkin Sarıyer Spor Kulübü Yöneticisi Ali Büyükasar açıklamalarda bulundu.

TFF 2. Lig play off çeyrek finali maçında Kastamonuspor maçında Sarıyerli taraftarların kötü tezahüratları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, lacivert beyazlı ekibi 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Bu karara bir tepki de Ali Büyükasar’dan geldi.

“Sahamızın kapatılması düşündürücüdür”

Ali Büyükasar yaptığı açıklamada, “Salı günü sahamızda karşılaşacağımız Sakaryaspor maçı seyircisiz oynanacaktır. Sakarya taraftarı maça gelebilecektir. Kastamonuspor maçında yaşanan kötü tezahürat sebebiyle bu ceza kulübümüze verilmiştir. Kötü söylem ve küfür hiç bir zaman tasvip etmediğimiz bir olay ancak neredeyse her stadyumda ve her maçta kötü tezahürat yapılmaktadır. Böylesi önemli bir maçta hele ki 1.lige yükselme maçında bu kadar kolay şekilde sahamızın kapatılması düşündürücüdür. Verilen cezayı tüm kamuoyu çok ağır bulmuştur. Böylesine önemli bir maçın seyircisiz oynatılması Türk futbolu adına üzücü olacaktır. Hem Sarıyer hem Sakaryaspor futbol tarihinde önemli bir maziye sahip iki güzide kulüptür. Seyirci maçlara renk katacaktır. TFF’ye İtiraz ederek hakkımızı kullandık. Bu cezanın kaldırılmasını, kaldırılma durumu olmaz ise de bu cezanın 2019-2020 sezonunun ilk iç saha maçında icra edilmesini talep ettik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: sariyerim.com