Sarıyer Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden işadamı Mehmet Akdağ’ın kulübün borçlarıyla ilgili açıklamalarına eski bir Sarıyerli futbolcu olan Cenk Tekelioğlu’ndan destek geldi. Tekelioğlu, Akdağ’ın açıklamalarının yer aldığı habere yazdığı yorumda, “Şuursuzca yapılan harcamalar celladına aşık olmuş kurbana benziyor.” dedi.
Sarıyer Posta’nın son sayısında yer alan eski yöneticilerden işadamı Mehmet Akdağ’ın Sarıyer Spor Kulübü ile ilgili açıklamalarına Sarıyerli eski futbolcu Cenk Tekelioğlu’ndan destek geldi. Tekelioğlu, “Başkan Kulübü Kendine Borçlandıramaz.” başlığıyla verdiğimiz haberin sosyal medya hesabından paylaşımına gönderdiği yorumda şunları yazdı:

CELLADINA AŞIK OLMUŞ KURBAN!

Sarıyer Kulübü’nün  neresinden tutarsanız tutun şu an elinizde kalacak durumda. Bir kulübün vizyonu, büyüklüğü ve gelişimi kulüpte çalışan aynı zamanda kulübü yöneten kişilerin kapasitesiyle eş değerdir. Her sezon başlangıcında belirlenen hedef benim görüşüme göre şampiyonluk değil!!!
20 oyuncu alalım 20 oyuncu yollayalım...  Böylelikle bazı kişilerde kulüpte yöneticilik oynamış oluyorlar ama maalesef bilgi birikim ve kapasite olarak son derece yetersiz kişilerin sadece oynadığı oyun Sarıyer kulübünün kişilere borçlanmasına sebep oluyor. Şuursuzca yapılan harcamalar celladına aşık olmuş kurbana benziyor...

4 SENEDE 15 TRİLYON
Kısaca hesap yapsak ortalama olarak 4-5 senedir kulübü yöneten sayın Başkan ( iyi niyetinden şüphem yok kongrede yeniden aday olacaksa bile yanına daha donanımlı adamları alması gerekli) verdiği söylenen rakam 4-4,5 milyon TL her sene ortalama 1,5 milyon iddaa geliri var. 4 senede 6 milyon yapsa, balolar ve diğer bağış vs. yan gelirlerle minimum her sene için 1 milyon gelse oda 4 senede 4 milyon etti. Şu ana kadar Belediye yardımı hariç 4 senede etti mi ortalama 15 trilyon.   Yönetici katkılarını saymıyorum. Kimin ne yaptığını biliyoruz zaten!

ALTYAPIYI BİR MASRAF OLARAKG ÖRÜYORSAN ZATEN SINIFTA KALIYORSUN

4 senede Belediye'nin verdiği yardım minimum 2-3 milyon olsun. Yani 4 senelik bir bütçe en kötü haliyle 18-19 milyon yapıyor.  Kusura bakmayın biraz matematik cahiliyimdir ben. Hatam varsa affola! Şimdi esas olaya gelelim bu kadar sezon bu paraları harcayan bir kulüp altyapıdan oyuncu çıkaramıyorsa  hatta altyapıları masraf olacak diye ELİT lige bile katılamıyorsa ( kaleci kadem'in nasıl transfer olduğunu ben biliyorum isim bu) spor okulları Allah'a emanetse altyapıyı bir masraf olarak görüyorsan zaten buradan sınıfta kalıyorsun.

BURAYA YAZDIM Kİ HERKES OKUSUN!

Peki bu kadar bütçe ile kulübe hala dikili bir ağaç kazandıramıyorsan taş taş üstüne koymuyorsan bu nasıl bir yönetim vizyonudur? Sadece taraftarın gazını almak için her sene şampiyon olacağız iyi transferler yaptık demek ve tribünlere oynamak! Artık o dönemler bitti arkadaşlar. Ayakları yere basan ne yaptığını bilen bir yönetim lazım Sarıyer’e. Kulübün tesislerini merkezden çıkarıp yukarıya taşıyacak. Altyapıyı özerk yapıp ayrı bir başkan ve yönetimle yönetecek. Altyapı gelirlerini (TFF ve spor okulu ) altyapıya bırakacak. Her sene yapılacak transferleri bir sezon önce çapraz izleme ile izletecek. Gelir ve gider bütçelerini ayarlayabilecek vs. işleri yapacak. Genç dinamik bir yönetim kurulu Sarıyer kulübüne yakışacaktır. Ben kapı arkalarında ve kulislerde konuşmam buraya yazdım ki herkes okusun diye…

http://www.sariyerposta.com/