Başbakanlık Ek Binası'nda Gülen cemaatinin operasyon hesabı olarak nitelendirilen Twitter fenomeni Fuat Avni'nin hesabını yönetenlere yönelik İstanbul polisi tarafından operasyon düzenlendi. Fuat Avni, operasyonun ardından tweet atarak, “Yine mi yakaladınız beni. Görevimin başındayım” dedi.
17/25 Aralık operasyonlarının ardından bürokrasi, emniyet ve yargıda birçok devlet kurumunda yapılan operasyonları önceden tahmin ederek fenomen haline gelen hesabın yönetimiyle ilgili olarak 10 mühendisin gözaltına alındığını belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Veri Toplama Merkezinin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit de bulunuyor.

Hesaptan dün gece atılan tweetlerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı açıklamada başkanlık sistemini de içerecek anayasa değişikliği için referandum tarihini açıklayacağı söylenmişti.

Fuat Avni’nin Başbakanlık ek binasında çalışan ve bilişim grubunun en önemli koltuğunda oturan, Veri Toplama Merkezinin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit olduğu iddia ediliyor.

Akif Mustafa Koçyiğit’in, İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde yer alan 9 kişilik uzman bir mühendis kadrosuyla çalıştığı ve Fuat Avni’ye yapılan operasyonla birlikte bu 9 bilgisayar mühendisinin de gece yarısı operasyonuyla gözaltına alındığı belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda 20 binden fazla kamu görevlisi açığa alınmıştı.