199Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı ile meslektaşı Gökten Ulugergerli, Sarı Platform Derneği’nde okurları için kitaplarını imzaladı.

Sivil toplum örgütü olarak ilçenin sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik yapısına katkıda bulunup, gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli projelere imza atan Sarı Platform Derneği bu kez de Sarıyerli yazar ve şairlere kucak açtı.

1111

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Aynı zamanda Sarı Platform Derneği Kültür-sanat Komisyonu Başkanı olan gazeteci-yazar Tuncay Dağlı ile emekli gazeteci, yazar ve şair Gökten Ulugergerli’nin imza gününe çok sayıda edebiyatsever katıldı.

211

Dağlı ve Ulugergerli’nin imza gününe Dr. Cengiz Alp, Dr. Cengiz Tamer, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Yakup Güngör Mutlu, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç, TDH İstanbul İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Çeliker, TDH Sarıyer İlçe Başkanı Selçuk Koçak, CHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Servet Nadir, Sarıyer Belediyesi

100Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Veteriner Müdürü Ayhan Akbulut, ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, Dernek Yöneticileri Cüneyt Gül, Ali Kabaoğlu, Güner Şahin, Cemal Beşkardeş, Av. Necati Yıldırım, Kastamonulular Derneği Başkanı Mehmet Öz, Eczacı Fadik Eker, Kilyos Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Emine Koç, Kilyoslu yazar ve şairler Rezan Özger, Emine Topçu, şair Cemile Savaş Kısa, şiir yorumcusu Ramazan Gecenoğlu, müzisyen Naki Öktem, eski CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Demir, ressam Kimya Aydemir ile yazarların akraba, dost ve arkadaşları da gelerek imza gününe katıldılar.

Belediye Başkanı Şükrü genç’in çiçek göndererek tebrik ettiği Tuncay Dağlı ve Gökten Ulugergerli imza gününe gelerek imzalı kitaplardan

77alan, telefonla kutlayan ve mesaj gönderen tüm arkadaşlarına gönül birliktelikleri için teşekkür ettiler.

TUNCAY DAĞLI: “SARIYER’İN ACİL OLARAK BİR KÜLTÜR MERKEZİNE İHTİYACI VAR”

133

Sarıyer’in kültürel gelişimine katkıda bulunmak için gazeteci-yazar olarak üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyleyen Tuncay Dağlı, “Sarıyer’de edebiyat ve müzik, resim, tiyatro gibi güzel sanatlar dalında çok geniş bir potansiyel var ancak bunun ortaya çıkarılması gerekir. İnsanların daha fazla okumaya ve yazmaya teşvik edilmesi, sergi, imza günü, söyleşi, dinleti ve seyirlik oyunların sahnelendiği yerlerde daha fazla birlikte olup, etkileşimde bulunması gerekir. Ancak bu şekilde göç yoluyla bu ilçeye gelip, kendi mahallelerinde yöresel yaşamlarını ve kültürlerini devam ettirmekten vazgeçip, Sarıyerlilik bilincine ve bütünleşmesine kavuşabilirler. Bunun

155için de bir an önce çok amaçlı bir kültür merkezinin yapılıp, hizmete girmesi gerekir ki, bizim gibi edebiyat ve güzel sanatlarla uğraşan yazar, şair ve sanatçılar geniş halk kitleleriyle, modern salonlarda buluşabilsin” dedi.

Dağlı, Sarıyer Belediyesi tarafından geçen yıl birincisi düzenlenen Sarıyer Edebiyat Günleri'nin bu kapsamda doğru bir adım olduğunu da belirtip, "Bu yılda ikincisi düzenleniyor ve ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Gelişerek devam etmesini diliyorum" dedi.