Sarıyer’de evlerinin hemen yakınındaki alışveriş merkezine gidiyorum diye evden çıkan 14 yaşındaki Emel Öztürk, bir daha eve dönmedi.

Pınar Mahallesi’ndeki evlerinin hemen yakınındaki alışveriş merkezine gidiyorum diye evden çıkan 14 yaşındaki Emel Öztürk, bir daha eve dönmedi. Bayramın ikinci gününde yaşanan olayın ardından Öztürk ailesinin bayramı zehir olurken, kızını aramak için yollara düşen baba İsmail Öztürk, "Kızımın kaçırıldığını düşünüyorum" dedi.

AİE WEPınar Mahallesi'nde oturan Öztürk ailesinin bayramı dün akşam saatlerinden itibaren kabusa döndü. 14 yaşındaki ilkokul öğrencisi Emel Öztürk, yaklaşık 150 metre mesafedeki alışveriş merkezine gideceğini söyleyerek annesinden izin aldı ve evden çıktı. Akşam saatleri olmasına rağmen bir türlü eve dönmeyen ve telefonlara cevap vermeyen Emel Öztürk, aileyi harekete geçirdi. Ayvalık'ta işte olan baba İsmail Öztürk'ün de gelmesi ile birlikte gece boyunca aramalar yapıldı, ancak bir sonuç alınmadı. Aile durumu polise bildirirken bir taraftan da Emel'in arkadaşları ile görüşerek aramalarını sürdürdü. Bugün gün boyunca da aramalarını sürdüren baba İsmail Öztürk, "Ben dün Ayvalık'taydım. Ekstra işe gitmiştim. Akşam eve geldiğimde çocuğumun kaybolduğunu öğrendim. Eşim karakola müracaat etmiş. Çocuk Şube'ye bildirilmiş ve aramaya başlamışlar. Alışveriş merkezine doğru gidiyorum demiş. Arkadaşları ile görüştüm. Mahallede arkadaşlarına sordum ama gören olmamış. Dün gece boyunca aradık. Mesaj üzerine mesaj attım. Aradım ama cevap alamadım" dedi. Arkadaşları ile birlikte kızı Emel Öztürk'ün gidiyorum diye çıktığı alışveriş merkezine gelen ve aramalarını burada da sürdüren İsmail Öztürk, "Kızımın kaçırıldığından şüpheleniyorum" şeklinde konuştu.

Kaldırımdaki röportaja özel güvenlik engeli

Babanın aramalarını sürdürdüğü alışveriş merkezinin önünde kaldırımda basın mensuplarının röportajı İstinyepark'ın güvenlik engeline takıldı. Alışveriş merkezinin önündeki kaldırımda yapılan röportaj sırasında çekimi engellemeye çalışan güvenlik görevlileri, "Burası özel mülk, burada röportaj yapmak için izin almalısınız. Yolun karşısına geçin" şeklinde basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Yaşanan tartışma bir süre devam ettikten sonra basın mensupları ve kayıp kızın babası, alışveriş merkezinin önünden ayrıldı.