Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gece düzenlenecek programda değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliğe göre, protokol konuşmaları programdan çıkarıldı. Cumhuriyet Halk Partisi de (CHP) programa katılmama kararı aldığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım CHP’nin kendi kararı olduğunu, günde 5 kere karar değiştirildiğini belirtti.

TBMM’de 15 Temmuz hain darbe girişimini anmak için geçekleştirilecek olan gece programında protokol konuşmaları çıkarıldı. Sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın konuşacağı kaydedildi. Ana muhalefet partisi CHP’den bu karara tepki geldi. Gece yapılacak anma programına katılım sağlamayacak olan CHP ayrıca albüm konusunda da protestoda bulundu. CHP’li milletvekilleri, Meclis tarafından dağıtılan 15 Temmuz’a ilişkin albümde kendi fotoğraflarının yer almamasını eleştirdi.

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI


'Gece düzenlenecek programda değişikliğe gidildi' yönündeki haberin karşısında CHP'nin tavrı Bşbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Başbakan Yıldırım da CHP’nin kararına ilişkin açıklamada bulundu. Yeniden katılmama kararının CHP’nin kendi kararı olduğunu belirten Yıldırım, ana muhalefet partisinin günde 5 kere karar değiştirdiğini söyledi.