23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri kapsamında partisinin Sarıyer’deki seçim çadırını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu.

YSK’nın İBB seçimlerinin tekrarına ilişkin kararının ardından çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, Sarıyer’in girişine seçim çadırı kurdu. Partiler, 23 Haziran’da yapılacak seçim öncesi bayram seyran demeden çalışıyor.

CHP’nin seçim çadırını ziyaret eden Milletvekili Gökan Zeybek, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Seçim ile ilgili tahminde bulunan Zeybek, “Sarıyer’de Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’a 50 bin oyun altında fark atmayacağını düşünüyorum” dedi.

İşte özel röportajdan öne çıkan satır başları:

“23 Haziran’da yapılacak olan Türkiye’nin değil, İstanbul için belediye başkanlığı seçimidir. Bunu başka yerlere çekmek isteyen varsa amacından uzaklaşır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun tüm söylediklerinde ve yapmak istediklerinde 16 milyon İstanbulluyu nasıl yöneteceği, bütçenin kimden yana ve nasıl kullanılacağı, belediyenin var olan israfa nasıl son vereceği ile ilgili konular var. Onun dışında Anadolu’nun herhangi bir bölgesi ile ilgili herhangi bir söylem yok. Zaten olmasını da doğru bulmuyorum. Sayın İmamoğlu seçimi kazanacak. Ayrıca görev aldıktan sonra başarıya ulaşması için çok çalışmalı ve bizim de kendisine her türlü desteği sağlamamız gerekiyor. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük borcu var. Israrla borçlanmaya da devam ediyor. Kamu yatırımları büyük oranda durmuş şekilde.

Ekrem İmamoğlu 18 günlük görev süresi içerisinde suda yüzde 40, öğrenci akbilinde ise yüzde 50’den fazla indirim yaptı. Ramazan ayında vatandaşlarımız pideyi 1 liradan aldı. Bu çalışmalar devam edecek. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları küçük bir gruba aktarılıyor. Biz bunun maliyetini hesapladık ve ortaya yaklaşık 7 milyar TL gibi bir rakam çıktı. Ekrem Beyin başkanlığında bu kaynaklar İstanbulluya dağıtılacak.

“Ekrem İmamoğlu’nun tanınırlılığı arttı”

Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’de Şükrü Genç kadar tanınmıyor. Bu alandaki eksikliğimizi gidermeye çalışıyoruz. Tabi Şükrü Başkan yaklaşık 10 yıldır ilçemizi yönetiyor. Sarıyer’in tarihini değiştirdi, büyük hizmetler yaptı. Bunları göz ardı edemeyiz. Ancak 31 Mart’tan bu yana Sayın İmamoğlu’nun ilçedeki tanınılırlığının arttığını söylemeliyim. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Seçime yaklaşık 2 hafta kaldı. Sarıyer’de Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’a 50 bin oyun altında fark atmayacağını düşünüyorum.”