AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sarıyer’de ‘Amatör Spor Kulüpleri ve Taban Birlikleri Buluşması’nda kulüp temsilcileri ve sporcularla bir araya geldi. Gecede konuşan Yıldırım, “Gençleri amatör sporla tanıştıracağız” dedi.

Yoğun katılımın olduğu geceye; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, çok sayıda amatör spor kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Yıldırım’dan kulüplere müjde

Gecede konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İstanbul'da 900'ün üzerinde amatör spor kulübü var. Amatör spor kulüpleri için çok ama çok önemli desteğimiz var. Biliyorsunuz amatör spor kulüpleri ilçe ve büyükşehir belediyelerinin desteğini alıyor. Birlikte çalışıyor. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. O yüzden size amatör spor kulüpleriyle ilgili büyük müjdemi açıklıyorum. Pazar günü yapılacak seçimde nasip olur bu şehrin belediye başkanı olursam bunu kamuoyuna açıkladım, her amatör kulübümüze 100 bin lira tutarında destek vereceğiz” dedi.

“Gençleri amatör sporla tanıştıracağız”

“İstanbul'un ne kadar lisanslı amatör sporcusu var 200 bin” diyen Yıldırım, “200 bin İstanbul'a yakışır mı Bunun içinde 20'den fazla branş var. 200 bin nedir kardeşim. 2 milyon hedefimiz var. 2 milyon gencimizi amatör sporla mutlaka tanıştıracağız, spor yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Eleme usulü ile çalışmayı başlatacağız”

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Mahalle karşılaşmaları yapılacak, ilçe karşılaşmaları yapılacak ve İstanbul Amatör Kulüpler Şampiyonası da yapılacak. Eleme usulü bu çalışmayı da başlatacağız. İki korner bir gol. Bunları yaparken Fair-Play çok önemli. Futbolda Fair-Play siz iyi bilirsiniz. Arkadan tekme atmak yok değil mi Fair-Play oynamayana sarı kart göstermeye hazır mısınız? Pazar günü sarı kartı gösterecek misiniz?”

Konuşmasının ardından Binali Yıldırım'a isminin yazıldığı 34 numaralı Türk Milli Takımının forması hediye edildi.