Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ve beraberindeki heyet, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sarıyer'e geldi. Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği'ni ve esnafı ziyaret eden Yılmaz, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalar yaptı.

Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız sürdüren Yenilik Partisi, Sarıyer'e önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Sadece Sarıyer Posta Gazetesi'nin takip ettiği ziyarette Genel Başkan Öztürk Yılmaz'a; Yenilik Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adem Çağlayan, Yenilik Partisi Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Yılmaz, Yenilik Partisi İstanbul İl Başkanı Ayşe Ünlü ve Yenilik Partisi Başdanışmanı Vezir Aslan eşlik etti.

ESNAFI ZİYARET EDEREK SORUNLARINI DİNLEDİ

İlk olarak Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdülkadir Bilge'yi ziyaret eden Genel Başkan Öztürk Yılmaz, derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgiler alırken, fikir alışverişinde bulundu. Yılmaz, ardından ekibiyle birlikte Bahçeköy Merkez Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve Gümüşdere'deki sera ve bostanlarda incelemelerde bulundu.

"SEÇİMLERE KADAR TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARINI TAMAMLAYACAĞIZ"

Yenilik Partisi İstanbul İl Başkanı Yüksek Mimar Ayşe Ünlü, "Genel Başkanımız Öztürk Yılmaz'ı tanıma fırsatı bulduktan sonra geleceği gören, uluslararası ilişkilerde vizyoner ve geçmişi de iyi analiz ettiğini anladım. İl başkanlığı görevinden önce toplumsal eşitlikten sorumlu genel başkan yardımcısıydım. Bu konudaki hassasiyetimi herkes bilir. Kadınlar, gençler ve geleceği anlayan kişilerle tüm sorunları çözeceğiz. Yenilik Partisi olarak hedefimiz seçimlere kadar teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayıp halkımızla buluşmak. İstanbul'da 10 ilçemizin teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bunlardan biri de Sarıyer. Oğlumun okuduğu lise müdürünü ilçe başkanı olarak atadık" diye konuştu.

"DOĞAYI VE ÇEVREYİ SANATLA BİRLEŞTİRİYORUZ"

Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdülkadir Bilge, "Öncelikle Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Seçimlerden önce veya siyasi çalışmalarda tüm siyasi partiler ziyaretimize geliyor. Bizler de ilçemiz ve ülkemiz için yapılması gerektiğini düşündüğümüz projeleri anlatıyoruz.  Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği aynı zamanda doğayı ve çevreyi sanatla birleştirme misyonuna sahip. Burada sanat atölyesi de oluşturduk. Gençlerimize eğitim vererek sanat ile büyümelerini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"EŞİTLİĞİ VE TOPLUMSAL BARIŞI ESAS ALAN PARTİYİZ"

Partinin misyon ve vizyonunu anlatan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, "Sözlerime geçtiğimiz günlerde yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu acılı haber üzerine programlarımızı yarıda kestik. Bugün ise Sarıyer'i ziyaret ettik. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Artık Türkiye'de birçok şeyin yeni olması lazım. Eski olarak tabir edilen dönem yıpranmışlığı, yılgınlığı, hayal kırıklığını, aşağılanmayı, hor görülmeyi tarif ediyor. Yeni dönem ise onore etmek, cesaret vermek ve statükoya başkaldıranları temsil ediyor. Mevcut tek adam yönetimi ve onun kurumlarını destekleyenler ile bunu ortadan kaldırmak isteyenler arasındaki mücadeleyi yansıtıyor. Aynı zamanda bu mücadele doğru ile eğrinin karşılaşması. Türkiye'yi vatanı olarak gören, bu ülkenin eşit yurttaşı olarak kabul eden anlayışla vatandaşları ayrımcılığa tabi tutan düşüncenin mücadelesini veriyoruz. Değişimi, gelişimi, dijitalleşmeyi, üretimi, adalet, eşitliği ve toplumsal barışı esas alan partiyiz. Eski ve kötü düzende siyaset yapan partiler Türkiye'de uç noktalarda siyaset yapıyor. Bizim amacımız siyaseti toplumun uç noktalarında yapmak değil. Aksine tüm farklılıkları kabul edip onun üzerine bir şeyler inşa etmek istiyoruz. Çünkü ülkemizin  çok acil üretime, istihdama, planlamaya, dijitalleşmeye, özgüvene ve korkuyu ayaklarımızın altına almaya ihtiyacı var. Türkiye'de gayri safi yurtiçi hasıla 2 triyon dolar olacaktı ancak 800 milyar dolara düştü. Kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacaktı fakat şuan 8 bin dolar civarında. Ülkemiz geriye gitti. Kazanım olarak lanse edilenlerin altyapısı olmadığı için maske düştü, gözler yüzleri gözüktü" diye konuştu.

"SİYASETİ BAŞKA BİR BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ"

" Yenilik Partisi olarak mevcut kötü düzene karşıyız" diyen Yılmaz, "İktidarından muhalefetine kadar bu sistemin tarafı olanlar ile pazarlığımız olamaz. Çünkü siyaseti başka bir boyuta taşımak istiyoruz. Tüm mücadelemiz bunun için. Bu kapsamda 13 ilde teşkilatlanmamız gerçekleşti. Biz bu işi başaracağız. Bunu da milletimizle yapacağız. Onların parası varsa bizim de Allah'ımız var. Onların biat eden paralı kalemşörleri varsa  bizim de milyonlarca gönüllümüz var. Türk Milleti en zor şartlarda ayağa kalmayı başardı. Bu düzeni mi yıkamayacak. Türkiye'nin ismini değiştirip Katar yap değişen bir şey olmaz. Her iki ülkede de biatçılık, diktatörlük ve ayrımcılık var, özgürlük isteyenler bastırılıyor" şeklinde konuştu.

YÖNETİM KADEMELERİNDE KADIN-ERKEK EŞİT

Kadınların yaşamdaki önemini vurgulayan Yılmaz, "İstanbul ve Mersin İl Başkanımız ile Kartal ilçe başkanımız bir kadın. Yenilik Partisi'nin tüm yönetim kademelerinde kadın erkek sayısı eşit. Ayrıca aktif görev yapanların yüzde 65'i de kadın. Bir ülkede kadının sesi yoksa orada demokrasi olmaz. Bu kapsamda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

"SARIYER, İSTANBUL'UN EN GÜZEL İLÇELERİNDEN BİR TANESİ"

Konuşmasının sonunda Sarıyerlilere mesaj veren Yılmaz, şunları söyledi: "Sarıyer, İstanbul'un en güzel ilçelerinden bir tanesi. Fakat mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç'in daha fazla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle STK ve gönüllü kuruluşlar ile daha yakın temas kurmalı. Kesenin ağzını gereksiz işler yerine daha güzel bir çevrede yaşamamız  için emek verenlere destek olunmalı. En azından toplumun karşısına çıktıklarında yüzleri olur. Bu söylediklerim Sarıyer'e özgü değil, tüm yöneticiler için geçerli. Makam, mevki geçici."

SARIYER POSTA GAZETESİ