Yeniden Refah Partisi Sarıyer Gençlik Kolları, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları ile birlikte İstanbul'un en büyük oto sanayi sitesi olan Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ndeki yaklaşık bin 500 dükkanı ziyaret ederek, esnafa siftah zarfı dağıtımı gerçekleştirdi.

Ahilik Haftası kapsamında Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ne giderek kapalı dükkanlara siftah zarfı bırakan Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları üyeleri, dükkanını açmış olan esnafları da ziyaret etti. Gençler, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın selamlarını iletirken, 'bereketli kazançlar' temennisinde bulundu.

"GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI AMAÇ EDİNDİK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Sarıyer Gençlik Kolları, "Siftah nedir? Siftah esnafımızın dükkanını açtığı andan itibaren kazandığı ilk paradır. Siftah esnafımız için berekettir. Eski bir Osmanlı geleneği olan siftah, Osmanlı esnafları için çok büyük önem arz etmektedir. Siftah yapan bir esnaf, kendisine müşteri geldiğinde "Komşum siftah yapmadı. Alışverişini ondan yap." diye uyararak komşusunun da siftah yapmasına vesile oluyordu. Uzun süredir unutulan bu güzel geleneği, bu üstü tozlanmış geleneği, biz Yeniden Refah Partisi Gençliği olarak gün yüzüne çıkarmayı amaç edindik" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ