BETON 1


Sarıyer Belediyesi, Maslak Pınar Mahallesi’ndeki yeni binası için gece vardiyası başladı. İstinye Park’ın arkasında hayata geçirilen yeni bina projesi için beton döküm başladı. Belediye, projedeki gecikme üzerine bir açıklama yaptı.


 

Sarıyer Belediyesi’nin yerel seçimlerin ardından Sarıyer’e bağlanan Maslak’taki hummalı çalışması gece gündüz sürüyor.  Sarıyer Belediyesi, Pınar Mahallesi’nde İstinye Park AVM’nin arkasında yer alan yeni hizmet binası için gece beton dökme çalışmaları başladı. Dünyanın yeşil sertifikalı ilk kamu hizmet binası olan Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nın A Blok radye temel betonu Pınar Mahallesi ‘ndeki inşaat şantiyesinde 02 Mayıs 2014’te dökülmeye başlandı. Üç bloktan oluşacak olan hizmet binasının 8000 metrekarelik alana sahip A blok inşası için beton atma töreni, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve bazı birim müdürleri katılımıyla gerçekleşmişti. (09 Mayıs 2014) itibariyle Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası inşaatı gece gündüz demeden 6 günde bir 2 bin metreküp beton dökümü gerçekleştirilerek devam ediyor. Dünyanın yeşil sertifikalı ilk kamu hizmet binası olan Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nın A Blok radye temel betonu Pınar Mahallesi’ndeki inşaat şantiyesinde dökülmeye başlanmasının ardından, üç bloktan oluşacak olan hizmet binasının A blok inşasının betonu gece saat 22.00’da döküldü. BELEDİYE BİNASI

Projede gecikme açıklaması!

Sarıyer Belediyesi hizmet binası inşaatında 2012 yılında üç aşamalı ihale ile gerçekleştirilen ve itirazlar neticesinde ihale iptallerinin ardından çalışmalar Vema Şirketi ile devam ediyor. Sarıyer Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; hizmet binasının inşaatında gecikmeler yaşanması ekonomik kaynaklardan değil, ihale iptallerinin uzun sürmesi nedeniyle gerçekleşti. Sarıyer Belediye Binası için sözleşme 06 Şubat 2014’te imzalandı ve 12.15 m.’lik 658 adet fore kazık çakılarak hafriyatı bitirildi. Sarıyer Belediyesi’nin Maslak’taki yeni hizmet binasının 2016’nın ilkbahar döneminde hizmete açılması hedefleniyor.