Eski Bakan Hayati Yazıcı seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer’de çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Seçime günler kala Sarıyerli iş adamlarıyla Emirgan Sütiş’te bir araya gelen Yazıcı, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıyerli iş adamlarıyla Emirgan Sütiş’te bir araya gelen Eski Bakan Hayati Yazıcı, programdan sonra gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yazıcı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemine değinerek, “Cumhuriyet milletimizin en önemli kazanımı. Cumhuriyet sayesinde bugünlere geldik. Bizim parti olarak 100. Yılında hedeflerimiz var. Bu hedefler arasında siyasi, ekonomik ve birçok alanda başarılara imza atmaya devam etmektir. 2023’te çok büyük bir Türkiye hayal ediyoruz. 2023’te ekonomik standartları yüksek bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Yazıcı: Çözüm Süreci kararlılıkla sürecek

Çözüm Süreci’nin bir kardeşlik projesi olduğunu belirten Yazıcı, “Çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışan güçler var. Cumhurbaşkanımızın buzdolabına kaldırdık demesi, uygun şartlar oluşunca yine devam edecek. Bizim için çok önemli bir projedir. Amacımız 72 milyon vatandaşın kardeşçe, demokratik biçimde yaşamasıdır. Devletin en önemli görevi güvenlik hakkıdır. Özellikle doğu ve güneydoğu’da teröristlerle mücadelesi devam edecek” ifadelerini kullandı.

Güzel şeyler tek parti döneminde yapılmıştır”

Bakan Yazıcı, “Bunlar tek parti hükümetler döneminde yaşanır. Bunlar tarihimiz boyunca böyledir. Bunun için tek partinin istikrar için yeniden gelmesi gerekiyor. İnşallah milletimiz 1 Kasım seçimlerinde tek parti olarak AK Parti’yi seçecektir. Bizim referansımız hizmetlerimizdir. Bize düşen görev ülke kazanımlarını korumaktır. Paradan 6 sıfır atarak ülkeye itibar kazandırdık. Bizler ülkeye yapılan yatırımları unutan vatandaşları dolaşarak, bunu hatırlatıyoruz. Vatandaşlarımızın muhasebe yaparak sandığa gitmesi gerekiyor” dedi.

Yazıcı’dan, Şeytan benzetmesi

Saatlerin geri alınmamasının sosyal medyada çok fazla dile getirilmesini değerlendiren Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: “Şeytan her yerde dolaşır, saatler konusunda kesinlikle bir sıkıntı yaşanmayacaktır.”