İstanbul’un üçüncü boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’in açılışı dijital haritalara da yoğun günler yaşattı. Navigasyon sistemleri hemen köprüyü haritalarına alırken, trafik yoğunluk uygulamaları da seferber oldu.

İstanbul’un üçüncü boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’in açılışı dijital haritalara da yoğun günler yaşattı. Navigasyon sistemleri hemen köprüyü haritalarına alırken, trafik yoğunluk uygulamaları da seferber oldu. Yerli yabancı uygulamaların hepsi yeni eklenen yolları, köprüyü ve geçitleri listelerine aldı.

20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!

Yandex. Navigasyon, İstanbul Boğazı’nda inşa edilen üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü ve köprünün dahil olduğu güzergah Kuzey Çevre Otoyolu’nun kullanıma açıldığı ilk günden itibaren haritasına ekledi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu da açılıştan itibaren Yandex. Navigasyon’un rota alternatifleri içinde yer alacak.

İlk günlerde yoğun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) trafik yoğunluk uygulaması İBB Trafik’te de hemen yerini aldı. Açılışı takip eden ilk günden itibaren köprüdeki trafiğin durumu uygulamayı kullananlar tarafından görülebildi. İlk günlerde de köprünün büyük araç trafiği ve merak eden vatandaşlar nedeniyle haritalarda da yoğun olduğu görüldü. Android telefonlarda Google Maps, iOS telefonlardaki Apple haritalarda da köprü ve bağlantı yolları hemen yer aldı.

‘Trafik’ gibi toplu taşıma mobil uygulamaları da yeni köprüye menülerinde yer veriyor. Trafik Türkiye Ülke Temsilcisi Emir Gelen, uygulama geliştiricilerin genellikle belirli harita altyapı sağlayıcılarını kullandıklarını belirterek, “Her türlü yeni yol, kavşak ve güzergah üzerindeki değişiklikler harita sağlayıcıları tarafından düzenleniyor ve otomatik olarak haritalara entegre ediliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi 1. derecede önem düzeye sahip yollar harita sağlayıcıları tarafından öncelikli olarak veri tabanlarına eklendi” dedi.

Toplu ulaşım için karar bekleniyor

Emir Gelen, birçok uygulama sağlayıcının yeni köprüleri sistemlerine eklediğini belirterek, “Trafik’de şehir içindeki toplu taşımaya yönelik sonuçları en güncel haliyle gösteriyoruz. 3. köprüden geçecek tüm toplu ulaşım araçlarında biz de güncelleme yapacağız. Birçok dijital haritada an itibarı ile 3. köprü mevcut, fakat bu köprüden hangi toplu ulaşım hatlarının geçeceği muhtemelen Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) kararlarıyla belirlenecek. İlgili ulaşım birimleri tarafından gerçekleştirilecek hat optimizasyonu ve yeni güzergahlar sonrasında bunları anlık olarak uygulamamızdan göstermeye başlayacağız” diye konuştu.