Sarıyer Belediyesi’nin Yaşam Evleri dün yayınlanan Cumhuriyet Gazetesinin yaşam sayfalarına konuk oldu. Hazal Ocak imzalı haberde Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında yaşlılara iyi bir yaşam sınabilmek için hizmet veren Sarıyer, Büyükçekmece, Kartal ve Şişli belediyelerinin hizmetleri analiz edildi.


 

Hazal Ocak imzalı haber Sarıyer Belediyesi’nin Yaşam Evleri’ni konu etti. Haberde Yaşam Evlerine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Yaşam evleri kuruluyor!


Sarıyer Belediyesi emekli ve yurttaşlara toplumsal yaşamdan uzaklaşmalarına engel olmak, mahalle sakinlerine yaşam alanı oluşturmak için Yaşam Evleri kuruyor. Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Yeniköy, Bağlar, Maden ve Darüşşafaka mahalleleri olmak üzere 5 mahalleye kurulan Yaşam Evleri her mahallede bir tane kurulması amaçlanıyor.

Sarıyer Belediyesi oluşturduğu özel temizlik ekibi ile ilçede yaşayan, kimsesi olmayan ve yardıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşların evini periyodik olarak temizliyor. Ekip boya, badana ve tamirat işlemlerini de yapıyor, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yurttaşlara da eşya-giysi ve gıda yardımında bulunuyor.

Periyodik olarak sağlık taramasının da yapıldığı projede yaşlı, kimsesiz ve yardıma muhtaç yurttaşlara kuaför hizmeti de sağlanıyor.