Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Yalınkılıç, “Barış ve huzur mücadelemizi engelleyemeyecekler” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara Çubuk’ta katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğramasına bir tepki de Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç’tan geldi. CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Yalınkılıç imzalı bir açıklama yayınlandı.

İşte o açıklama:

"Barış ve huzur mücadelemizi engelleyemeyecekler

Cumhuriyet Halk Partisi olarak verdiğimiz huzur, barış ve ülkenin refah içinde yaşama mücadelemiz bugün Ankara Çubuk’ta alçakça ve haince bir saldırıya uğramıştır. Ankara Çubuk’ta şehit cenazesine katılan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain planlı saldırı huzurumuza ve barış içinde yaşama mücadelemize yapılmış bir saldırıdır.

Bu saldırının sorumluları ülkede ayrıştırıcı dil kullanıp Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Genel Başkanımızı hedefe koyan açıklama yapanlardır. Bu planlı saldırının sorumluları gazetelere atılan kin ve nefret tohumunu eken manşetlerdir. Bu planlı provokasyonun sorumluları ülkemizde karışıklık yaratarak emellerine ulaşmak isteyenlerdir.

Yılmayacağız, korkmayacağız, geri adım atmayacağız, dün nasıl ülke için, ülkenin geleceği için, huzuru ve barışı için mücadele ettiysek, bugün de sağduyumuzu kaybetmeden, mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz. Provokasyona gelmeyeceğiz, bizi bölmek isteyenlere fırsat yaratmayacağız.

Ülkenin her bir bireyini kucaklayan anlayışımızdan ve Atatürk’ün çizdiği “yurtta sulh dünyada sulh” anlayışından hiç ayrılmadan yürümeye ve bu anlayışı tüm ülkede büyütmeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Genel Başkanımıza yapılan bu hain saldırıyı kınarken, tüm partililerimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Saldırının her açıdan aydınlığa kavuşturulup yargı önünde tüm sorumlularının gerekli cezaları almasını bekliyoruz."