Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin Sarıyer’de ittifak yapmasını ilk kez Sarıyer Posta’ya değerlendirdi.

CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği yapma kararının ardından gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Yalınkılıç, önemli açıklamalarda bulundu.

“İttifakın iyi sonuçlar getireceğini düşünüyorum”

Yapılan ittifaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç şunları söyledi: “Her iki parti liderinin karşılıklı yaptığı görüşmeler sonucunda böyle bir mutabakata varıldı. İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı ile de ilişkilerimiz son derece olumlu bir şekilde devam ediyor. İlçemizde 10 yıldır devam eden CHP iktidarının devam etmesi adına güç birliği yapacağız. İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinde gelinen son noktada İstanbul’un 25 ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi, 4 ilçesinde İYİ Parti, geriye kalan ilçelerde de her iki partinin kendi adayını çıkaracağı mutabakatı sağlandı. Bu ittifak demokrasinin gereği olarak yapıldı. Özellikle İstanbul’u alma konusunda ve genel anlamda da çok iyi sonuçlar getireceğini düşünüyorum.”