CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından boğaz kıyısındaki Haydar Aliyev Parkı’nda verilen iftar yemeğine katılan binlerce kişi hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte masaları dolaşarak, iftara gelen üç binden fazla vatandaşa “hoşgeldiniz” dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Milletvekili Didem Engin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Milletvekili Adayları Gökan Zeybek, Adnan Ayber, Şeyma Dumrul, Canan Sezenler de iftara katılanlar arasındaydı. Bazı mahalle muhtarları, eski CHP ilçe başkanları, STK temsilcileri ve başka ilçelerden gelen CHP üyeleri de iftarın konuğu oldu.

YALINKILIÇ: HEP BİRLİKTE İKTİDARA YÜRÜYORUZ

İftar öncesi ney dinletesi ve sema gösterisi yapılıp, canlı olarak okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. İftar duasından sonra CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç misafirlerine hitap eden kısa bir konuşma yaparak “İftar yemeğimize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Tutulan oruçların ülkemize ve tüm insanlığa dayanışma, hoşgörü, kardeşçe ve barış içinde yaşam getirmesini diliyorum. Adalet, demokrasi ve hakça yaşama ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, birlikteliğimizin verdiği güç ile seçime gideceğimiz günlerin arefesinde bir araya gelmek daha bir anlamlı oldu.Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve geçmişimizin ışığında şimdi daha umutla, daha kararlı ve inançlı bir şekilde ülkemizin huzurlu günlere gelmesi için hep birlikte iktidara yürüyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin yarattığı atmosfer ile milletimizin huzur içinde yaşayacağı günlere çok yaklaştık” dedi.

KAFTANCIOĞLU: 25 HAZİRAN SABAHI NEFES ALACAĞIMIZ BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ

Ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da konuşma yaptı. Kaftancıoğlu konuşmasında, “Burada hep birlikte olmanın huzur ve mutluluğunun tüm Türkiye’ye yayılması için birlikte mücadele ederken diyorum ki; hepimizin cumhurbaşkanının Türkiye’sinde, partimizin eşitlik, kardeşlik, özgürlük mücadelesinde ve sadece kendisine oy verenlere değil, hepimizin belediye başkanı olan belediye başkanlarımızın yönettiği bir İstanbul’da, bizler 8 Temmuz değil 25 Haziran sabahı aydınlık, nefes alınabilir, güzel bir Türkiye’ye uyanacağımıza sonuna kadar inanıyorum” dedi.

ERDOĞDU: 24 HAZİRAN’DA YAPACAĞIMIZ İLK İŞ OHAL’İ KALDIRMAK

Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise konuşması sırasında, Türkiye’nin ekonomik bir çıkmazda bulunduğunu ifade etti. Erdoğdu ülke sorunlarını sayarken, iktidara geldiklerinde yaşama geçirecekleri çözüm önerilerini de şu şekilde anlattı: “Öncelikle soframızı, lokmamızı bölüşmeye gelen tüm Sarıyerli komşularımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 24 Haziran’da çok önemli bir seçim var. Memleketin kader seçimine doğru gidiyoruz. Türkiye’nin 5 tane devasa sorunu var. Birinci sorun demokrasi ve adalet sorunu. Baskı altında yaşıyoruz. Demokratik haklarımız OHAL gerekçesiyle elimizden alındı. Ağzını açan tutuklanıyor. Demokrasi ve adalet yoksa o ülkede yatırım da yoktur. Yatırım yoksa iş yoktur, iş yoksa aş yoktur, gelir yoktur, fakirlik vardır. Çocuklarımıza iş istiyorsak, memlekette yatırım istiyorsak, zenginlik istiyorsak, esnafımızın yüzü gülsün, çalışanımız daha yüksek kazanç sağlasın istiyorsak ilk yapmamız gereken bu ülkeye demokrasiyi geri getirmek, adaleti ve yargıyı da bağımsız kılmaktır. Onun için 24 Haziran’da yapacağımız ilk iş OHAL’i kaldırmak, yargıyı tam bağımsız hale getirmektir.

Yaşam Gazetesi