Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, ilçe binasında yaptığı açıklamada istifa ettiği iddialarını yalanladı. Yalınkılıç, “Görevimin başındayım” dedi.

Sevim Yalınkılıç’ın istifa ettiği iddiaları Sarıyer gündemine bomba gibi düşmüştü. Gündemi sarsan konuyla ilgili Yalınkılıç’tan ve CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

“Görevimin başındayım”

İstifa iddialarıyla ilgili konuşan Yalınkılıç, “Bir yayın organında asılsız bir şekilde yaklaşık 10,5 aydır büyük bir onurla görev yaptığım Sarıyer ilçe Başkanlığı görevimden ayrıldığıma dair asılsız, mesnetsiz iddialar ortaya atıldı. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere son hızla ilçe yönetim kurulu olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ediyorum. Çalışmaya büyük bir hızla devam diyoruz. Bizler buradayız ve görevimizin başındayız” ifadelerini kullandı.

CHP’den yazılı açıklama geldi

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Öncelikle bir basın yayın organında İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç’ın istifa ettiğine dair kime hizmet ettiği belli olmayan haberin gerçek dışı olduğunu belirtmek isteriz. Yapılan haberin içerik olarak gerçek dışı olmasının yanında ne kadar ciddiyetten uzak olduğu da dikkat çekilmesi gereken bir ayrıntıdır.

Yerel basınımıza her dönem destek veren bir irade olmanın gururu ile basınımızın daha ciddi bir yayın politikası gütmesini beklerken, kaynağından teyit edilmeyen yalan haberler ile kamuoyunu meşgul etmemeleri, aynı zamanda basın ahlak ve etik kurallarının önemli bir ayrıntısı olduğunu da belirtmek isteriz.

Kaynağı belli olmayan, örgütümüzü ve kamuoyunu meşgul eden bu tarz aslı olmayan haberlere itibar edilmemesini, önemli bir seçimin arefesindeyken son dönemlerde yapılan bu tarz haberlerin partimizin başarılı yerel iktidarını ve siyasi iradesini hedef almak olduğunun bilinmesini istiyoruz.

Örgütümüze ve kamuoyuna belirtmek isteriz ki; bu tarz aslı astarı olmayan ve ilçemizin kurumsal kaynaklarından yapılmayan tüm haberler gerçek dışıdır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana şeffaf bir politika izleyen ilçe başkanlığı olarak, ilçe başkanlığımız ve örgütümüzle ilgili her türlü çalışmayı sadece kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan ve kurumsal sitemizden takip edilmesini önemli rica ederiz” ifadelerini yer verildi.