sedat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin istanbul İlçeleri Beldiye Başkan Adaylarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda geniş bir katılımla gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısı'nda resmen açıkladı. Böylelikle Mahmut Sedat Özsoy için resmi süreçte başlamış oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Özsoy'un adaylığı açıkladığı sırada Özsoy'a destek vermek için giden yüzlerce Sarıyer'li tezahüratlar yaptı. 

Sedat Özsoy Pazartesi gününden itibaren seçim startını vermesi ve aktif bir şekilde arazi çalışmalarına başlaması bekleniyor.

SEDAT ÖZSOY KİMDİR?

5 Ocak 1955 tarihinde Sarıyer'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu yerde Sarıyer'de tamamladı. Marmara  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Vatani görevini 1981-1983 yılları arasında Asteğmen olarak yaptı.

1983 yılında  ANAVATAN PARTİSİ Sarıyer kurucu üyeliği yaptı.1999 – 2004 tarihleri arasında Anavatan Partisi'nden Sarıyer Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında MHP ‘den aday olarak seçime girdi, 2014 Yılında AK Parti'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı oldu. Mahmut Sedat Özsoy evli ve bir erkek, bir kız çocuk babasıdır.