Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Aslanoğlu ve Vatan Partisi İstanbul İl Yöneticisi Ayhan İlhan, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Can Suntay'ı ilçe başkanlığı binasında ziyaret etti. Sarıyer'in sorunlarının ele alındığı görüşmede, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'da yer aldı.

Türkiye ve dünya gündemi ile Sarıyer'in sorunlarının masaya yatırıldığı ziyarette, Vatan Partisi'nin Sarıyer genelindeki sorunlara ve çözümlere ilişkin öneriler konuşuldu.

SARIYER'İN SORUNLARINI NOT ALDI

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan deprem, Sarıyer’in en büyük sorunu olarak ifade edilen mülkiyet ve imar sorunları ele alınırken, diğer problemlere ilişkin konulara da değinildi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Aslanoğlu, toplantıda dile getirilen diğer problemlere ilişkin notlar aldı.

"İKTİDARA HAZIRLIK SÜRECİ İÇERİSİNDEYİZ"

"Vatan Partisi olarak yerel anlamdaki eksikliklerimizin farkındayız" diyen Aslanoğlu, "Ziyaretimizin amacı da buna yönelik. İlçelerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri getirmek istiyoruz. Sizler Sarıyer'in temel sorunlarını en iyi bilen kişilersiniz. Sokakta vatandaş ile iç içesiniz. İlçenin sorunlarını dile getiriyorsunuz. Bu anlamda biz de sizler ile bir araya gelerek, bu problemlere ilişkin bilgiler alıp, bunu rapor haline getireceğiz ve üst makamlara ileteceğiz. Bir bakıma fikir alışverişinde bulunacağız. Türkiye'de iktidar olma süreçlerinde yerelde politika üretmek çok önemli. Biz parti programımızı oluşturduk ve artık iktidara hazırlık süreci içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

"HALKA DAYALI YÖNETİM TARZI ÇOK ÖNEMLİ"

Halka dayalı yönetimin olması gerektiğini belirten Aslanoğlu, Yerel yönetimlerde halka dayalı yönetim tarzı çok önemli. Türkiye'de siyasetin iki temeli var. Birincisi paraya dayalı siyaset. İkincisi de halka dayalı siyaset. Eğer ikinci seçeneği tercih edersen tüm sorunları çözebilirsin. Çünkü halkın içinde doğru fikirler var. Yeter ki siz halk için bir şey yapmak isteyin. O yüzden yerel yönetimler açısından baktığımızda en kritik konunun bu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"VATANDAŞI EVDEN Mİ ÇIKARACAKSINIZ, YOKSA ENKAZ ALTINDAN MI?"

Aslanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Mevcut sistem hiçbir problemi çözemiyor. Sorunları çözme yeteneğini kaybetti. Türkiye'de 1980 sonrası Turgut Özal ile başlayan dönem kapandı. İnsanlar sorunlarını çözmeye çalışıyor fakat belli bir yerden sonra tıkanıyor. Toplumcu ve halkçı yaklaşımın egemen olması gerekiyor. Devletin müdahale etmesi, kaynakları yaratması veya atıl kaynaklardan yararlanması lazım. İzmir depreminden sonra dile getirilen boş 2 milyon konutun kullanılması gerek. Beylikdüzü'nde evini kentsel dönüşüme veren aileleri barındıracak çok sayıda konut var. Devlet müdahale edip aradaki iletişimi sağlamalı. Tabi işini ve tüm düzenini o ilçede kurmuş bir vatandaş uzak bir yere gitmeyi kabul eder mi? İşte burada devlet o bağlantıyı kurmalı. Burada her iki tarafından çıkarını gözeten bir orta yol bulunmalı. Fakat o süreçte araya rant meselesi girebiliyor. Ancak siz vatandaşı evden mi çıkaracaksınız, yoksa enkaz altından mı? En temel soru bu."

SARIYER POSTA GAZETESİ