Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan Ünsal Bilgiç imzalı açıklama yayınlandı.

Son aylarda Sarıyer sahillerinde artan boğulma vakalarına ve bazı eğlence mekanlarında uyuşturucu madde kullanımına dikkat çeken Ünsal Bilgiç, yetkililere çağrıda bulundu.

“Yetkilileri, görevlerini yapmaya davet ediyorum”

Boğulma olaylarının arttığına dikkat çeken Ünsal Bilgiç, yetkilileri göreve davet etti. Bilgiç, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yaz aylarında ilçemizde günlük deniz turizminin açılmasıyla birlikte başlayan ve her geçen gün artan özelliklede hafta sonları ciddi oranda hayatların kaybolmasıyla gündeme oturan kabul edilmesi zor genç ve küçük çocukların ölümü ile sonuçlanan boğulma haberleri, başta siyasi sorumlular olarak bizleri ve Sarıyer ilçemizin tüm sakinlerini derinden yaralamaktadır. Serinlemek için girilen suda iki ay içerisinde onlarca canımızı kaybettik, Son 1 ayda 30’un üstünde vatandaşımız hayatını kaybetti. Kıyı şeridimizdeki plajlarda meydana gelen bu üzücü boğulma olaylarının ve muhtemel tekrarlarının yeniden yaşanmaması için bu tür hadiselerin artık son bulması adına ilçe kamuoyunda defalarca gündeme getirmemize rağmen yeterince tedbir alınmadığı açık bir gerçektir. Gerekli her önlem acil olarak alınmalı mevcut tedbir ve önlemler acil olarak zaruretle artırılmalıdır. Ülkesini ve milletini seven Türk Milliyetçileri olarak her yıl olduğu gibi bu yılda yaşanmakta olan elim hadiselerin önüne geçilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi’nin bütün yerel idarecilerini doğru yönde adımlar atıp insanlarımızı bilinçlendirmeye, onları yaşatacak kararları ivedilikle almaya davet ediyorum. Gündüzleri yaşanan boğulma sonucu hayat kayıpları azımsanacak ve görmezden gelinecek gibi basit bir oranda değildir, olmamalıdır. Hayatlarını kaybedenler bizim insanımız bizim canımızdır.”

Bilgiç’ten uyuşturucu madde kullanımı uyarısı

“Sarıyerli bu şekilde üzücü olaylarla ülke gündemine gelmeyi anılmayı kabul etmemektedir” diyen Bilgiç, açıklamasına şöyle devam etti: “İlçemizin sınırları içinde bulunan mekan ve işletmelerde ( plaj partileri ve konser etkinlikleri vs. ) gibi diğer eğlence sektörlerinde sözde hizmet verilen yer ve alanlarda yeterince kontrol ve denetimin yapılmadığı herkesçe bilinmekte, konuşulmakta herkes tarafından çıplak gözle apaçık görülmektedir. Başta alkol ve her türlü kimyasal maddenin (uyuşturucu) el altından servis edildiği bu kapsamda gençlerin eğlence faaliyetleri diye bilinen aslı içeriği ise bu şekilde olmayan Türk toplumunun hiç bir şekilde eğlence ve eğlenme kültürü ile bağdaşmayan bu etkinlikler yetkili kurum ve kuruluşlarımız tarafından dikkatle incelenmeli yasa dışı yapılan bu tür organizasyonlarda varsa yasa dışı durum ve haller için gerekli caydırıcı tedbirler bir an önce alınmalıdır. Sarıyer bu yetersiz denetimsiz başı bozukluğu hak etmemektedir.”

“Uyarıyoruz!”

Açıklamasının sonunda “İhmale sebebiyet verenlere yaptırım şarttır” diyen Bilgiç, “Kamuda sorumluluk sahibi olan tüm kurumların yetkililerini özellikle kamu vicdanı adına "ACİL" olarak göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.