31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Sarıyer’in sevilen spor adamlarından Altay Unan, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Unan, “Sarıyer’e yanlış yapma lüksümüz yok” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi aday listesinde yer alan Altay Unan, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Sarıyer Posta’ya konuştu. TİM Show Center’da açıklanan projelerden yerel seçimlere kadar birçok konunun değerlendirildiği ve karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşme oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

Unan’dan Bayraktar’a teşekkür

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Altay Unan, “Salih Bayraktar’ın Sarıyer için yaptıkları ortada. Bunların başında da İmar Barışı Yasası’nın çıkmasındaki katkıları geliyor. Sadece bizim değil, gelecek nesli de kapsayan bu yasa uzun yıllardır çözülemeyen mülkiyet problemini çözdü. Gerçekten çok önemli bir proje. Başta Sayın Belediye Başkan Adayımız Salih Bayraktar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Salih Bayraktar Sarıyer’e hizmet kazandırdı”

“Salih Bayraktar, Sarıyer Belediye Başkan Adayı olmadan önce de ilçemize çok sayıda hizmet kazandırdı” diyen Unan, “Kendisi doğma büyüme Sarıyerli olduğu için buranın tüm sorunlarını biliyor ve yakından takip ediyordu. Sağlık alanında yeteri kadar hizmet alamayan Sarıyer, Salih Bayraktar’ın yoğun girişimleriyle Hamidiye Etfal ve Araştırma Hastanesi’ne, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne kavuştu. Bunların yanı sıra Bağlar’daki İBB Sarıyer Kültür Merkezi, bağlantı yolları ve Marmaracık Gençlik Kampı’nın yapımında çok ciddi katkıları var” diye konuştu.

“Ekonomi canlanacak, işsizlik ortadan kalkacak”

Sarıyer’e kazandıracakları hizmetlere değinen Unan, “31 Mart’taki yerel seçimlerde Meclis Üyesi seçildiğim takdirde, 4 kuşak Sarıyerli olarak huzurlu, tüm sorunları çözülmüş bir Sarıyer hayal ediyorum. Ulaşım problemleri çözüme kavuşmuş, eğitimde çağ atlamış, sağlık merkezi haline gelmiş, bilim ve teknoloji üssü olmuş bir Sarıyer arzuluyorum. Bunların gerçekleşmesi için de çalışma arzusu ve proje gerekiyor. Bunların hepsi bizde mevcut. Sarıyer’in en büyük geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık ile ilgili çok önemi projelerimiz de var. Büyükdere ile Çayırbaşı arasında balık pazarının kurulması ile ilgili projemiz mevcut. Bunun yanı sıra Rumelikavağı’nda yapılması planlanan Deniz Müzesi projesi de son derece önemli. Tüm bu saydıklarımın hayata geçirildiği takdirde ekonomi canlanacak ve işsizlik ortadan kalkacak” dedi.

“Projelerimiz ile kulüplere destek olacağız”

Sarıyer’deki amatör spor kulüplerine destek olacaklarını vurgulayan Unan, “Bir spor adamı olarak açıklanan projelere gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, olumsuz düşüncelerden uzak tutup güvenli bir ortamda bulunup spor yapabilecekleri ve sosyal aktivitelere katılabilecekleri yerler olarak bakıyorum. Bunlar arasında en dikkat çekeni yeni stat projesi.  Bunun yanı sıra İstinye’de, Ferahevler’de, Yeniköy’de, Ayazağa’da ve birçok mahalle için hazırlanan spor ve gençlik projeleri de var. Sarıyer’de amatör spor kulüp sayısı oldukça fazla. Takımlarımızın başarıları var, fakat özellikle tesis anlamında olanakları kısıtlı. Bu tesislerin hayata geçmesiyle birlikte hem amatör spor kulüplerimiz rahat bir nefes alacak hem de sporcularımız kendilerini daha da geliştirme imkanı bulacak” şeklinde konuştu.

“Salih Bayraktar Sarıyer için büyük şans”

Salih Bayraktar’ın Sarıyer için büyük bir şans olduğunu kaydeden Unan, şunları söyledi: “Bu projeler Sarıyerliler ile paylaşılmışsa yapılması kaçınılmazdır. Çünkü Salih Bayraktar sözünde duran ve tüm bunları hayata geçirebilecek bir siyaset adamıdır. Burada çok önemli bir husus var. Aslında bu Sarıyer için büyük bir şans. Bir tarafta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta seçilmesi halinde İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ve yine seçilmesi halinde Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar olacak. Bu üç ismin ilçemize yapacağı hizmetleri düşünebiliyor musunuz? Mantık çerçevesinde düşündüğünüzde ne kadar değerli bir fırsatın geldiğini görebiliyorsunuz. Belediyeden yeteri kadar hizmet göremediğimiz için buradan tek bir mesaj çıkıyor.  O da değişimin kaçınılmaz olduğu gerçeği. Vatandaşlarımız da konuya bu perspektiften bakarak değişimin içerisinde yer almaları gerektiğini düşünüyorum.”

“Sarıyer’e yanlış yapma lüksümüz yok”

“Sarıyer’e yanlış yapma lüksümüz yok” diyen Unan, şöyle konuştu: Süper Lig’de futbol oynadığım dönemlerde iç sahada berabere kaldığımızda ertesi gün sokağa çıkmazdım. Çünkü Sarıyerli bir büyüğüm olumsuz bir şey söylemesini istemezdim. İşte Sarıyer’in öz çocuğu olmak bunu gerektirir. Salih Bayraktar da, ben de Sarıyer’in öz çocuklarıyız. Bu yüzden bizlerin yanlış yapma lüksü yoktur. Bizim buradan başka bir yurdumuz yok. İşimiz de, evimiz de burada. Herkes bizi tanır. O yüzden Sarıyerlilere yanlış yapmayız. Geçmiş dönemlerde görevlerini tamamlayıp buradan gidenleri gördük. Ancak biz böyle yapmayacağız.”

Unan’dan seçim temennisi

31 Mart yerel seçimler ile ilgili temennilerini ifade eden Unan, “31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin vatanımıza, milletimize ve Sarıyerlilere hayırlı olmasını diliyorum. Burada A partisi, B partisi veya ideoloji önemli değil. Bunlardan bağımsız olarak Sarıyer için hangisi hayırlı olacaksa Allah onu nasip etsin” dedi.