mhp


Sarıyer Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyesi yüzlerce kişi, gerçekleştirilen ‘Vatan için sende bir adım at’ adlı yürüyüşte, AK Parti Hükümeti ile Barzani’ye tepki gösterdi.


Kalabalık bir kortejle başlayıp, sloganlarla devam eden protesto yürüyüşüne katılanlar AK Parti Sarıyer seçim koordinasyon merkezi önüne gelince Hükümet ve Mesut Barzani aleyhinde sloganlar attı.

AKP Hükümeti’nin 'Barış Süreci' adı altında yürüttüğü politika kapsamında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır’da görüşmesini doğru bulmayan ülkücüler, Andımız’ın okullarda söylenmesinin iptali, Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünün yazılı olduğu tabelaların sökülmesi, devlet dairelerinin tabelalarından TC ibaresinin indirilmesi gibi Cumhuriyet sembollerinin yok edilmesine büyük tepki gösterdi.

Bu gelişmelerin bir sonucu olarak ortaya çıkan ‘Ülkücü Yürüyüşü’ de Sarıyerlilerden büyük destek gördü.

MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban ile ilçe teşkilatının da katıldığı prptesto yürüyüşüne katılanların yanı sıra eylemcileri izleyen ve gören vatandaşlar da değişik şekillerde destek verdi. Yürüyüş nedeniyle emniyet birimleri de yoğun güvenlik önlemi alırken Sarıyer Tünel’nin Çırçır çıkışında 3 otobüs çevik kuvvet ile Sarıyer sahilinde bir TOMA aracı hazır bekletildi. Bu arada çok sayıda sivil polis de yürüyüşe katılanları izledi.

Protestocu ülkücüler yürüyüş sonunda ‘Andımız’ ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.