Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi İYİ Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Yazıcı, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda milletvekili adaylık sürecini Pehlivanoğlu’na değerlendiren başarılı iş adamı Mustafa Yazıcı, “Üyesi olduğum Karadeniz Vakfı’nda ülkenin gelmiş olduğu durum neticesinde siyasete girmem konusunda bir talep oluştu. Bunun akabinde İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Op. Dr. Sayın Cengiz Tamer ile tanıştım ve İYİ Parti kurucuları arasında yer aldım. Parti yönetimi, süreç içerisinde farklı görevler verdi. Son olarak arkadaşların talebi doğrultusunda milletvekili adayı oldum” ifadelerini kullandı.

“Yenir bir umut için İYİ Parti’den aday oldum”

Siyaseti uzun yıllar takip ettiğini ifade eden Mustafa Yazıcı, Pehlivanoğlu’na siyasete girme nedeni hakkında da konuşan Yazıcı, “Bir sıkışmışlık içerisinde ülkeyi yöneten iktidar, Türkiye’yi bir kavga ortamının içerisine soktu. Ülkenin bu durumdan kurtulması için yeni bir umuda ihtiyacı vardı. Hem bu umudu hem de tabanı birleştirecek, bütünleştirecek oluşumun İYİ Parti olduğunu düşündüğüm için burada siyasete girdim” dedi.

İYİ Parti’ye karşı aidiyet hissediyorum”

Hayatım boyunca sempati duyduğumuz partiler ve fikirler oldu. Ancak aidiyet duyduğum tek yer İYİ Parti diyen Yazıcı, Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener öncülüğünde siyasete girdiği için mutlu olduğunu ifade etti. Yazıcı, “Siyasete girmemin bir diğer nedeni de çocuklarımızı daha güzel, aydınlık bir Türkiye inşa etme isteğidir. Benim de üç evladım var. Modern, gelişmiş bir ülkede yaşamak onlarında hakkı. Ben bu işe çocuklarımı da düşünerek giriyorum."

“Meral Akşener önemli bir siyasi figür”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in önemli bir siyasi figür olduğuna dikkat çeken Yazıcı şöyle devam etti: “Burada Sayın Meral Akşener’in bayan olması vesilesiyle İYİ Parti’ye çok büyük destek var. Vatandaş, bir kadın iktidar elinin bu ülkeye değmesi gerektiğini söylüyor."

“Oto sansür amacına ulaşamadı”

Seçim kampanyaları sırasında karşılaştıkları zorluklara değinen Yazıcı, “Genel başkanımızın önderliğinde partimizin yükselişini sindiremeyenler verdikleri talimat ile özellikle ulusal basında birçok gazete ve televizyon bizlere kapatıldı. Sesimizi daha büyük kitlelere ulaştırmada zorluklar yaşıyoruz. Ancak seçmenle yüz yüze görüşerek bu zorluğu da aşmayı bildik. Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum: Bu oto sansür amacına ulaşmadı, aksine İYİ Parti’ye olumlu dönüş yaptı” şeklinde konuştu.

“Türkiye yeni bir seçime hazır olsun”

Yazıcı, 24 Haziran oylamasından sonra bir seçim daha yapılacağını belirten Mustafa Yazıcı, AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağını savunarak, “Yapılan anketlerde mecliste de milletvekili sayısı bakımından eşitlik olacak. AK Parti 316 milletvekiline sahipti; şimdi ise o sayıdan eser yok. İktidar bir çöküş içerisinde ve bu gerileme artarak devam edecek” diye konuştu.

Mustafa Yazıcı kimdir?

1956 Trabzon/Çaykara doğumlu olan Mustafa Yazıcı, evli ve 3 çocuk babası. Lise eğitimini Zonguldak’ta, üniversite öğrenimini ise Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde tamamladı. Yurt içi ve yurt dışında altyapı, endüstriyel sistemler inşa eden bir firmanın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Milletvekili Adayı Mustafa Yılmaz, Karadeniz Vakfı, Çaykara ve Dernekpazarı Derneği, Uzungöl Derneği, Kızılay Beşiktaş Derneği ve THK Sarıyer Derneği’nde aktif üye konumunda olan Mustafa Yazıcı, İYİ Parti İstanbul 2. Bölgeden milletvekili adayı oldu.