Cumhuriyet Halk Partisi’nin “kardeş belediyeler projesi” kapsamında Çorum’a giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’li belediyelerin her türlü zorluğa ve baskıya rağmen destan yazdığını belirtirken, Türkiye’nin en başarılı iki belediyesi olan Sarıyer ve Yenimahalle belediyelerini Çorum’daki belediyelerimizle kardeş yaptık” dedi.


Türkiye’nin en başarılı belediyelerinin CHP’li belediyeler olduğunu kaydeden Ağbaba, “Bizim belediyelerimiz sadece asfalt yapmıyor. Hükümetin yapması gereken birçok işi bizim belediyelerimiz yapıyor. Ankara’da Yenimahalle Belediyesi bunun en güzel örneğidir. Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin yapmadığı işleri yapıyor. Türkiye’de her türlü zorluğa rağmen belediyelerimiz destan yazıyor. En doğudaki Çat Belediyesi’nden en batıdaki Geyikli Belediyesi’ne kadar Türkiye’nin her yerinde destan yazan belediyelere sahibiz. Türkiye’nin en başarılı iki belediyesi olan Sarıyer ve Yenimahalle belediyelerini Çorum’daki belediyelerimizle kardeş yaptık” şeklinde konuştu.

“Bu belediyelerimiz arasında kardeşlik köprüsü kuruyoruz”


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İlk metroyu, ilk halk ekmeği, ilk kent meydanlarını hayata geçiren belediyeler CHP’li belediyeler. Avrupa’ya, dünyaya örnek olacak projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projeleri tüm Türkiye’ye de anlatacağız. Bazı belediyelerimiz az gelişmiş. Bazıları daha fazla gelişmiş. Bu belediyelerimiz arasında kardeşlik köprüsü kuruyoruz.

Belediyeciliği asfalta dokunmak olarak değil ruha dokunmak olarak görüyoruz. Belediye başkanlarımızın arkasında iktidar gücü yok ama, onların arkasında Cumhuriyet Halk Partisi var. Belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız, onlarla sürekli temas içerisinde olacağız” dedi.

“Nerede bir sorun ve mağduriyet varsa CHP ve belediyeleri oradadır”


CHP’li belediyelerin doğal afet ve savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilere de yardım ettiğini ifade eden Ağbaba, “Yerel yönetimlerimiz Bosna’da selden etkilenenlere, Kobani’den kaçanlara, IŞİD zulmünden kaçan Ezidi ve Türkmenlere yardım elini uzatmıştır. Çankaya Belediyemiz Ankara’ya sığınan 6 bin Türkmen’e yardım etti. Nerede bir sorun ve mağduriyet varsa CHP ve belediyeleri oradadır” şeklinde konuştu.

“AKP’nin istediği şey demokrasiyi ortadan kaldırmaktır"


veli-agbaba-671Haziran ayındaki seçimlerde hedeflerinin iktidar olmak olduğunu belirten Ağbaba, “Cumhurbaşkanı demokrasiyi çok başlılık olarak görüyor. “Türkiye’de çok başlılık var” diyor. Aslında onun demek istediği şey demokrasiyi ortadan kaldırmaktır. Demokrasiyi çok başlılık olarak gören biriyle karşı karşıyayız. Demek istediği şey şu, “Bana itaat etmeyenler, sorun çıkartanlar ortadan kaldırılacak. Tek başlılık olacak o tek başta ben olacağım” diyor” diye konuştu.

Ağbaba, “Bir önemli rolü de belki Başbakan’ın üstünde bir rolü de MİT Başkanı’na vermiş. MİT Başkanı daha önce görülmemiş bir şekilde, demokraside olmayacak bir şekilde devleti idare etmeye çalışıyor. Gelen devlet başkanlarını o karşılıyor. Gelen Katar emirini o karşılıyor. Yapılacak operasyonlara o karar veriyor. Türkiye tam bir istihbarat devleti gibi yönetiliyor” diye konuştu.

Haziran seçimlerinin CHP açısından tarihi bir fırsat olduğunu belirten Ağbaba, “Kendine rol biçen, rol dağıtan insanların artık gitmesi gerekiyor. Türkiye’yi istihbarat devleti gibi yönetmek isteyenlere bu halk dur diyecek” dedi.

CHP olarak torpil listelerini açıklamaya devam edeceklerini dile getiren Ağbaba, “AKP bir konuda haksızlık yapmıyor. AKP’ye oy veren Mecitözülü yoksul çocuğu da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren fakir çocuğunu da, MHP’ye oy veren yoksul çocuğunu da işe almıyor. Kimi alıyor? Kendi milletvekillerinin yakınını alıyor, kendi il başkanının yeğenini alıyor. AKP’ye oy veren yoksullar da bu konuda mağdur. Cumhuriyet Halk Partisi zaten her anlamda mağdur bu anlamda. Maalesef yakını işte olmayan milletvekili yok. Bizim hiçbir yakınımız ne belediye de ne bir başka kurumda işe girmesi söz konusu değil ve biz böyle bir şey de yapmayız. Bizim hiçbirimizin şoförü yok. Bizim hiçbirimizin koruması yok. Ben genel başkan yardımcısıyım. Ne korumam ne şoförüm var” şeklinde konuştu.

Başkan Genç: Kardeş belediyeciliğin çok büyük önemi var


SARIYER-BELEDIYE-BASKANI-SUKRU-GENC“Kardeş Belediyeler Projesi” kapsamında Çorum’a gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şunları söyledi: “Kardeş belediyeciliğin çok büyük önemi var. Sadece beklentiler içerisine girmek ve birilerinin bizim işimizi yapsın anlayışı içerisinde olmaktan ziyade olanaksızlıkları olanaklı hale getirmek zorundayız. İstanbul’da 14 belediyeyiz. Kıl payı kaybettiğimiz belediyeler var. Bulunduğu yerde herkes objektif olarak parti içi meseleleri bir kenara bırakarak halkın iktidarı için çaba göstermeli. Bunun dışında başarılı olmamız mümkün değil. Sosyal projeler anlamında bu işi daha iyi örgütlememiz gerekiyor. Bu toplum dayanışma ile birlik ve beraberlik ile hep ayakta kaldı. Ne zaman ki sadaka kültürü işin içine girdi tüm değerlerimizi kaybettik.”