aAK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın seçim öncesi Emirgan Sarı Köşk’te verdiği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen  eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün, 2009 Belediye Başkan adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayları ve partililer AK Parti 2014 Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’a desteklerini açıkladılar.

AK Parti’nin birlik ve beraberlik içinde 30 Mart yerel seçimlerine hazırlandığı mesajı verilen toplantıya AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Selami Uzun’un katılmaması dikkat çekti.

Toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’li Sarıyer Belediyesi için tek yürek olduklarını ve güç birliği yaptıklarını belirten AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir şunları söyledi:

“Aday adaylığı sürecinde adaylarımız arasındaki birlik ve beraberliğin tekrar ilanı adına bugün bir araya geldik. Artık seçime çok az bir zaman kaldı. Sayın Başbakanımız, Sarıyer adayı olarak Sayın Sedat Özsoy’u Sarıyer Belediye Başkanı olarak açıkladı ve biz o günden itibaren çalışmalara başladık ve her gün bir mahallede olmak üzere çalışmalarımıza hız veriyoruz. Teşkilatımızın tüm kademeleri ile aday adaylarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, güzel bir uyum içerisindeyiz. AK Parti liderine bağlı, bir teşkilat yapısına sahip. Hepimiz yüklendiğimiz görevleri fazlasıyla yapabilecek liyakat ve ehliyete sahibiz. Biz bunu 12 yıllık süre zarfında birçok kez gösterdik. Türkiye’ye kazandırdığımız vizyon en büyük eserimiz olarak ortadadır. AK Parti milletin değerlerini öncelik olarak benimseyen bir siyasi hareket. Hükümetimiz yasakları kaldırdı ve birçok özgürlüğün de kapısını açtı” dedi.

Tülün: “Birlik ve beraberlik içinde Sedat başkanın yanındayım”


AK Parti’nin Sarıyer’de seçimi kazanacağını ve Sedat Özsoy’un yanında olduğunu açıklayan eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün ise, “Ben 2 dönem, Sedat Başkanımızda bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Belediyeyi tanıyan ve siyasetin içinden gelen güçlü bir isim. Ben tüm aday adaylarımıza da teşekkür ediyorum.  Sizden sonra gelecek olan insanlara da örnek oldunuz, tüm siyaset hayatına da yeni bir ufuk açtınız. Önemli olan Sarıyer’dir ve Türkiye’dir. Türkiye son 10 yılda inanılmaz bir değişim yaşadı. Bu mukayeseyi geçmiş yıllarla, bugünü elini vicdanına koyarak değerlendirenler de rahatlıkla farkına varabiliyor. Sedat Başkanıma bu süre zarfında başarılar diliyorum” diye konuştu.

22

Özsoy; “Başbakanımıza söz verdim! AK Parti’nin bayrağını Sarıyer’e dikeceğiz”

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy ise kendisine destek veren herkese teşekkür ederek yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakan’a bir söz verdim. Elimizi sıktı ve ‘Sarıyer’i alacağız mı’ dedi, ben de ‘Hiç merak etmeyin, yola çıktık, Sarıyer’i alıp, size getireceğiz’ dedim. İlk başlangıcımız sabah namazının ardından, belediyede çalışan emekçi işçilerimizi ziyaret etmek oldu. Bu birliğimizin ve beraberliğimizin neticesinde yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bu seçimi kazanınca Sarıyer’in yıllardır beklediği dev projelerini hayata geçireceğiz. Başkanlık makamına projelerimizle bir şey katabilirsek biz o zaman mutlu olacağız. İnşallah hep birlikte elele vererek Sarıyer’de tekrar AK Parti’yi iktidara getireceğiz. Sarıyer’imiz güzel bir ilçe, çok daha modern ve yaşanabilir ilçe olması tek amacımızdır” dedi.

b

Toplantıya katılan 2009 Belediye Başkan adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu, eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün ve belediye başkan aday adayları da Sedat Özsoy’un yanında olduklarını belirterek, AK Parti’nin Sarıyer’de kazanması için ellerinden gelen tüm gayretleri göstereceklerini ifade ettiler.

Haberin detayları gazetemizin 69. Sayısında