Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Davut Tepeyurt, Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı İsmail Demir, İlçe Başkan Yardımcısı Selim Başpınar ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek, 31 Mart yerel seçimler öncesi projelerini paylaştı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Sarıyer Belediye başkan adayları 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi sahaya indi. Adaylar projelerini anlatırken, seçmenden destek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediye Başkan Adayı gösterilen Davut Tepeyurt, bu kapsamda ilk röportajını Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na verdi. Maşallah dedirtecek 41 adet projeleri olduğunu açıklayan Tepeyurt, samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede çok özel açıklamalarda bulundu.

İşte özel röportajdan satır başları:

Milli Görüş Hareketi’nin tabanından geldiğini söyleyen Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Davut Tepeyurt, “1989 yılından bu yana Sarıyer’de ikamet ediyorum. Sarıyer Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve Aksu Yapı Kooperatifi’nin kurucu üyesiyim. Giresun il müfettişliği yaptığım. 2011 yılında milletvekili adayı, 2014 yılında Çamoluk Belediye başkan adayı ve 12 Haziran seçimlerinde Giresun’dan milletvekili adayı oldum” dedi.

“Sarıyer’e otogar yapacağız”

Belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği ilk projeyi Pehlivanoğlu ile paylaşan Tepeyurt, “Sarıyerli hemşerilerimiz belediye başkanı görevini bize verdiği takdirde ilk olarak ilçemize Sarıcep Otogar yapacağız. Vatandaşlarımız buradan seyahat edeceğiz zaman köprünün başından binecek ve trafiğe takılmadan istediği yere gidecek” diye konuştu.

“İSPARK’ı kaldıracağız”

Konuşmasına projeleri üzerinden devam eden Tepeyurt, “Diğer bir projemiz ise Sarıyer’de oturan herkese Sarı Kart dağıtımı olacak. Bu kart ile herkes arabasını istediği yere ücretsiz bir şekilde park edebilecek. Bu kapsamda İSPARK’ı Sarıyer Belediyesi bünyesine katacağız. Konuyla ilgili davalarımızı da açacağız. Ülke genelinde benzer davalar oldu ve bazı belediyeler oldu. İSPARK’ı kaldıracağız Sarı Park’ı getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer kendi ürettiğini tüketecek”

“Sarıyer Belediyesi’ne ait halk tanzim satış yerleri kuracağız” diyen Tepeyurt, “Yıllar önce bu hizmet vardı. Fakat maalesef kaldırıldı. Kendi üretimini ve tüketimini yapan bir Sarıyer ortaya çıkaracağız. Kilyos’taki, Demirciköy’deki, Uskumruköy’deki çiftçilerin ürettikleri Sarıyer Merkez’de vatandaşla buluşacak. Bu kapsamda çiftçiye tohum, gübre, organik sebze üretim eğitimi ve mazot desteği vereceğiz. Sarıyer’in köyleri olarak tabir edilen bölgelerde tarım sektörü daha ön plandaydı. Çünkü çiftçimize sahip çıkılmadı. Ürünlerine değer verilmedi. İstanbul’un her yerine Kilyos’tan domates, patlıcan gibi sebzeleri taşıyan araçlar gidiyordu. Ancak son yıllarda bu durum tersine döndü ve unutulmaya yüz tuttu. Biz bunu düzeltmek için halk pazarları kuracağız. Ürünlerini satmak isteyen hemşerilerimize dükkanlar temin edeceğiz. Bu sayede Sarıyer hem kendi üretecek hem de kendi tüketecek” şeklinde konuştu.

“Belediyelere ait arazilerde oturanlara tapu vereceğiz”

Tepeyurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz aylarda imar barışı adı altında bir yasa çıktı. İnsanlardan belli miktarda ücret tahsil edildi. Ancak o vatandaşın evinin sağlam olduğuna, depreme dayaklı olup olmadığına bakılmıyor. Yeter ki kasamıza para girsin diye düşünüyorlar. Allah nasip ederse seçimi kazanırsak Sarıyer Belediyesi’ne ait araziler üzerinde yaşayan hemşerilerimize tapularını vereceğiz. Bunun akabinde tapuyu verdiğimiz yerlerde imar planlarını yapacağız. Yeni imar uygulamalarının nasıl olduğunu arkadaşlara anlatacağız. Belki de birden fazla parseli birleştirerek o bölgeyi imara açacağız. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanırsak oraya ait araziler üzerinde ikamet edenlere de tapu vereceğiz.”

“Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Tepeyurt, “Sarıyer Belediyesi’nin mevcut Başkanı Sayın Şükrü Genç, halk ile ilişkileri iyi olan biri. Toplum ile irtibatını koparmıyor. Herkese dokunabilen bir başkan. AK Parti’den aday olan Salih Bayraktar’da bizim kardeşimiz. O da Sarıyer’in evladı. Biz ötekileştirmeyeceğiz, kutuplaştırmayacağız. Aday olduk ve seçim çalışmalarına başladık. Her türlü çabayı göstereceğiz. Fakat sonuç ne olursa olsun eğer biz seçilemezsek kazanan kişi belediye başkanımız olur. Bizim burada ki farkımız kimseden emir almayışımız. Şuana kadar yapılan siyasetlerde her zaman üstten yönetim olmuştur. Gerek belediyecilik, gerekse milletvekilliğinde. Biz yapacağımız her işi Sarıyerlilerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

“Sarıyerlilerin içerisinden geliyorum”

“Feleğin çemberinden geçmiş biriyim” diyen Tepeyurt, “Tarabya’nın çamurlu halini de,  nasıl para kazanıldığını da, alın terinin ne olduğunu da iyi biliyorum. Pazarcılık da, ayakkabı boyacılığı da yaptım. Sarıyerlilerin içerisinden gelen biriyim. Onların sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Zaten bu yüzden aday oldum. Önce Allah’a sonra da Sarıyerli hemşerilerimize güvenerek bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Tepeyurt’tan öğrencileri heyecanlandıracak proje

Tepeyurt şöyle devam etti: “Eğer Sarıyer Belediyesi’ni kazanırsak belediyenin girişine “Rüşvet alan da veren de melundur” yazısını asacağız. Genel başkanımız bizlere cepsiz ceket giydirdi. Allah, Hz. Adem’e ve Hz. Havva’ya bir meyveyi haram kıldı. Bizde bu anlayıştan yola çıkarak haram yemeyeceğiz. Bunun yanı sıra gençlerimize sahip çıkacağız. 41 adet projemiz var. Bunların arasında öğrencilerimizi de yakından ilgilendiren bir projemiz mevcut. Tüm bunların hepsini ilerleyen süreçte siz değerli basın mensuplarıyla da paylaşacağız.”

“Projelerimi seçilen başkan ile paylaşırım”

Projelerini seçilememesi halinde paylaşabileceğini vurgulayan Tepeyurt şunları söyledi: “Çamoluk Belediyesi’ni kazanamadığım seçim sonrasında kazanan belediye başkanı aradım ve tebrik ettim. Kendisi ben davet etti. Bir teklifte bulundu. Benim projelerimi hayata geçirmek istediğini iletti. Bende tüm ayrıntılarıyla kendisine anlattım. Bir toplantıda benim ismimi zikrederek teşekkür etti bana. Buradan bir kez daha ifade ediyorum eğer seçimi kazanamazsam projelerimi Sarıyer’in menfaatleri için kazanan başkana anlatabilirim. Yeter ki Sarıyer’imiz kazansın.”

“Önce adalet ve huzur”

Pehlivanoğlu’na teşekkür eden Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı İsmail Demir, “Öncelikle bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Başkan Adayımız Davut Tepeyurt Bey ile İnşallah bu seçimde herkesin gönlüne dokunacağız. Onları Saadet’in hizmetine gönülden çağıracağız. Önce adalet ve huzur diyoruz. Biz öncelikle bunları vaat ediyoruz. Bunun yanında Sarıyer’in en büyük problemi olan mülkiyet sorununu çözeceğiz. İmar barışı çıkacağına direkt olarak tapu verme ile alakalı yasa çıkarsalardı bu sorun kökünden hallolacaktı. Hem Sarıyer’i hem de İBB’yi kazanarak herkese tapularını vereceğiz. Fakat burada şöyle bir problem var. Farklı siyasi partilere mensup belediyeler rakip parti kazanç sağlamasın diye mülkiyet sorununun çözümüne engel oluyor. Arazileri devretmiyor. Eğer devirler olsaydı belediye o tapuları verebilirdi” şeklinde konuştu.