Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Davut Tepeyurt, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi projelerini Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıkladı.

Yerel seçimler yaklaştıkça çalışma temposunu arttıran Davut Tepeyurt, projelerinin detaylarını Levent Pehlivanoğlu ile paylaştı. Balıkçı çarşısından sahil projesine, sokak hayvanlarından spora kadar 23 adet projesini anlatan Tepeyurt ile yaptığımız röportajdan öne çıkanlar haberimizde...

Röportajdan satır başları şu şekilde:

Yeni Doğan Bebek Projesi

"Proje kapsamında, ailelere yeni doğum yapmış anne ve bebeğinin ihtiyacı olabilecek her detayın düşünüldüğü hediyeler takdim edilecek. Böylece, bebeğin doğumu ile birlikte giderleri artan ailelerin maddi anlamda bir nebze olsun rahatlatılması sağlanacak. Proje kapsamında hazırlanan paketlerde, yeni doğum yapan anne ve bebeğinin ihtiyacı olabilecek her şey bulunacak. Bebek bezinden zıbına, şampuandan ateş ölçere kadar çoğu detayın düşünüldüğü paketler, ailelerin büyük bir maddi yükten kurtulmasına yardımcı olacak.  En az 20 parça üründen oluşan paketlerimiz, ailelere doğum sonrasında büyük kolaylık sağlayacak.

“Çocuk Bakım Merkezi Projesi - Sarı Kreş olarak değişecek”

Sarıyer Belediyesi olarak yeni doğan bebekleri yalnız bırakmadığımız gibi anne ve babası çalışan çocukları da yalnız bırakmayacağız. çocuklarımız her mahallede açacak olduğumuz ücretsiz kreşlerimizde önce ahlak ve maneviyat kriterimiz altında yeteneklerine göre eğitim verilip ilk okula hazır hale getirilecek. Bu projemiz sayesinde çocuklarımız güvenilir ellerde eğlenerek öğrenecek ve genç Sarıyerli ana okulu öğretmenlerine istihdam sağlanacak.

Cep Otogarı Projesi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü çıkışına yapacak olduğumuz cep otogarı ile hiç bir Sarıyerli vatandaşımız şehirlerarası yolculuklarında Alibeyköy veya Esenler otogarına gitmek zorunda kalmayacak.  Mahalle merkezlerinde kaldıracak olduğumuz ücretsiz servisler ile Sarı Otogarımıza ulaşabilecek ve İstanbul trafiğine girmeden şehirlerarası yolculuklarını yapabilecekler.

“Balıkçı Çarşısı Projesi Sarı Kanat Balıkçı Çarşısı olarak değişecek”

İstanbul’un balıkçıları ile ünlü ilçelerinden biri olan Sarıyer’imize yakışan bir balıkçı çarşısı yok. Yapacak olduğumuz çarşımızda hiçbir balıkçı tezgahından kira alınmayacak ve balıkçı esnaflar ile belediye ortaklığında balık üretme çiftliği kurulacak. Dolayısıyla değerli Sarıyer halkı hesaplı bir şekilde balık tüketebilecek.

Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi

Sarıyer’imizin turistlik köşelerine bir yenisi eklenecek. Rumeli Feneri Caddesi üzerine bisiklet ve yaya yolu yapılıp,  bisiklet ve yürüyüş sevdalılarının vazgeçemeyecekleri bir alan oluşturulacak.

SADO Deniz Otobüsü Projesi

Sarıyerliler, uzun sahil şeridimiz boyunca oluşan trafiği rahatlatmak açısından gerçekleştirmek istediğimiz projemizle sahilde belirli noktalardan binip istedikleri sahil semtimizde belirli noktalarda inebilecekler. Bu sayede yoğun sahil trafiğinde mesai harcamayıp sosyal hayatlarına daha fazla zaman ayırabilecekler.

Evlilik Yardımı Projesi

Sosyal sorumluluğumuzun ve dinimizin bir gereğini yerine getireceğiz. Evlenmek isteyip de maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyenlere ve evliliklerini ertelemek durumunda kalanlara yardım eli uzatacağız. Gençlerin en büyük dertlerinden biri olan evlilik hazırlığında Sarıyer Belediyesi olarak hem çeyiz yardımıyla hem de toplu düğün organizasyonları ile gençlerimizi yalnız bırakmayacağız.

Engelsiz İlçe Projesi

Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını anlamanın yolu samimi bir empati kurmaktan geçiyor. Engelli olmak kolay değil. Biz Sarıyer Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız. Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir hayat sürebilmeleri için birçok projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımız için her mahallemizde ücretsiz otopark alanları ve rahatça zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar kurulacak.

“Hayvan Barınağı Projesi Sarı Yuva Olarak Değiştirelim”

Havanların kimi sokakta doğuyor, kimi sokaklara terk ediliyor. Sarıyer’de birçok sahipsiz hayvan sokaklarda yaşamak zorunda kalıyor. Sokak hayvanları en zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bu hayat mücadelelerinde Sarıyer Belediyesi olarak hemen yanı başlarında olacağız, barınaklara hapsetmek yerine özgür hayatlarında mama, su ve yuva desteği yapacağız. Bütün sokak ve sahipli hayvanlara ücretsiz sağlık taraması ve aşı yapılacak.

“Otopark Projelerimiz Sarı Otopark Olarak Değişecek”

Sarıyer’imizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de park sorunudur. Belediyemize ait yeraltı otoparkları yapılacaktır. Hemen hemen her mahallemizde bulunan çocuk parklarının altları kapalı katlı otopark ve sığınma alanları olacak. Ayrıca hiçbir yeri İSPARK'a peşkeş çekmeyeceğiz, İSPARK'ı güzide ilçemizden uzak tutmak için elimizden geleni yapacağız. Özellikle hastane etraflarındaki otoparklar ücretsiz olacak.

Martı Kent Plaj ve Sahil Projesi

Bir tarafımız muhteşem İstanbul Boğazı, bir tarafımız görkemli Karadeniz, diğer tarafımız yem yeşil Belgrad Ormanı olmasına rağmen piknik yapmak veya denize girmek için yeterli alanımız yok. Tamamen ücretsiz halk plajlarımız ve piknik alanlarımızı oluşturacağız. Son derece modern ve insanlarımızın rahatı için her ayrıntıyı düşünerek hazırladığımız plaj ve piknik alanı projemiz tamamen ekolojik olacak.

Martı Sanayi Sitesi Projemiz

Sarıyer’imizde yapmış olduğumuz bütün anketler Sarıyerli esnafının ve vatandaşların bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Sarıyer merkezde bulunan sanayi sitemizi daha düzenli ve kullanışlı hale getireceğiz. Tamamen Avrupai tarzda tasarlamış olduğumuz sanayi sitemiz ile Sarıyer'de hayatı daha da kolaylaştıracağız.

Sarı Kart Projesi

Sarıyer de yaşayan bütün vatandaşlarımız Sarı Kart sahibi olabilecek. Sarı Kart sayesinde otoparklarımızdan ücretsiz yararlanabilecek, evinde ücretsiz internet kullanabilecek, bütün antlaşmalı esnaflarımızdan indirimli alışveriş yapabilecek, maddi durumu sıkıntılı vatandaşlarımız kartlarına her ay market alışverişi yapabileceği meblağlar aktarılacak. Kısacası bu kartımızı duyan keşke bende Sarıyerli olsaydım diyecek.

Sarı Konut Projesi

Geçim sıkıntısının en büyük nedenlerinden biri olan kira ödemelerinden siz değerli vatandaşlarımızı kurtarmak için hayata geçirmeyi planladığımız bu projemiz ile belediye tarafından yapılan konutlar maliyetine Sarıyerlilere sunulacak.

Sarı Kalp Yaşlı Bakım Merkezi

Sarıyer’imizin gençlerini yalnız bırakmadığımız gibi yaşlı vatandaşlarımızı da asla unutmayacağız. Yaşlı vatandaşlarımız için rahat ve modern sosyal alanlar oluşturacağız. Kimsesiz yaşlılarımızın evlerinde gündelik bakımlarını ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sık sık Sarı Kalp bakım merkezlerimizde ağırlayacağız.

Sarı El Yardımlaşma Merkezi

Sarıyer Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımızın yanlarında olacağız. Sarıyer de faaliyet gösteren yardımlaşma dernekleri ile ortak çalışmalar yaparak Sarı El'in dokunmadığı ihtiyaç sahibi kalmayacak. Sarı kartlarımızla mutfak ve giyim alışverişlerini kolaylıkla karşılayabilecek olan ihtiyaç sahibi insanlarımız, kuracak olduğumuz hayır çarşılarından da ücretsiz faydalanabilecek.

Rüzgar Türbinleri ve Güneş Panelleri Projesi

Kendi ürettiğini tüketen Sarıyer olmak için atacak olduğumuz bu büyük adım sayesinde Türkiye'nin en ucuz elektrik kullanan ilçe olacağız.

Yeni Mezunlara Ofis Projesi

Üniversite mezunlarımızın çok büyük bir kısmı işsizlik den şikayetçi durumdadır. Bu sıkıntılarında bir nebze yanlarında olabilmek için Sarıyer belediyesi olarak donanımlı ofisler tahsis edeceğiz ve belediyenin çeşitli kademelerinde staj desteği ile gelişimlerine katkıda bulunacağız.

Tarihi Yapıları Restore Projelerimiz

Sarıyer’imizde bulunan bütün çeşmelerimizi restore edip kullanılır duruma getireceğiz. Başta Rumeli Feneri Kalesi ve Garipçe Kalesi restore edilip Sarıyer’e yakışır bir şekilde sergilenecek. Dolayısıyla yerli turist bakımından zenginleşecek olan güzide ilçemizin esnaflarının da yüzü gülecek.

“Ekolojik Market Projesi Ekolojik Sarı Pazar Projesi olarak değişecek”

Mevcut durumdaki meyve sebze fiyatlarının artışlarından Sarıyerliler olarak etkilenmemek için Gümüşdere, Uskumruköy, Demirciköy ve Kilyos’ta bulunan çiftçi vatandaşlarımız desteklenerek yetiştirdikleri ürünleri direk halka Sarı Pazar'da satılacak.. Dolayısıyla hem doğal hem de ucuz meyve sebze tüketebileceğiz ve hem üreten hem tüketen Sarıyer olacağız. Oluşturacak olduğumuz hobi bahçeleri ile de Sarıyerli vatandaşlarımız kendi meyve sebzesini yetiştirebilecekler.

Şeffaf İhaleler

Belediyenin yapmış olduğu bütün ihaleleri mahalle merkezlerinde kurulacak olan ekranlardan ve internetten canlı seyredilebilecek.

Sosyal Tesisler

Belediyemize ait olan sosyal tesisler maalesef Sarıyer’imize yetersiz kalıyor. Rumeli Feneri başta olmak üzere sosyal tesislerimize yenileri eklenecektir. Asıl sürprizimiz ise Sarı Kartı olan bütün Sarıyerliler TBMM'deki yemek fiyatları ile yemek yiyebileceklerdir.

Spor'a ve sporcuya tam destek

Sarıyer'imize katmak istediğimiz en önemli yapılardan bazıları da olimpik yüzme havuzu-futbol, basketbol, voleybol sahaları ve binicilik tesisleri kurulacak. Buradaki yetenekli sporcular ise zirveye çıkana kadar desteklenecek."