CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tekçe, binlerce vatandaşın yaşadığı 4 mahalle için hayati önem taşıyan bağlantı yolunun girişine demir kapı yapılıp, kilit vurulmasına bir anlam veremediğini söyledi.

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tekçe, binlerce vatandaşın yaşadığı 4 mahalle için hayati önem taşıyan Çayırbaşı'ndaki bağlantı yolunun girişine demir kapı yapılıp, kilit vurulmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Konuyu belediye meclisinin gündemine taşıyıp, yolun açılmasını istediği halde, ilgililerin üzerinde durmadığını söyleyen Ekrem Tekçe, bir kez daha kürsüye çıktı ve şunları söyledi:

“Arkadaşlar, bildiğiniz gibi aylar öncesinden bir konuyu gündeme getirmiştim. Biliyorsunuz ki 2012 yılında Sarıyer’in araç trafiğini rahatlatmak için bir tünel açıldı. Hacıosman Bayırı’ndan, Sarıyer merkeze ve civar köy ve mahalllere ulaşım sağlayan bu tünelin, Çayırbaşı girişine varmadan önce PTT Evleri, Kazımkarabekir, Kocataş ve Bahçeköy mahallelerine ulaşım sağlayan bir bağlantı yolu yapıldı. Ancak her ne hikmetse bu yol yapıldığı halde ulaşım için açılmadı. Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza sunduk. Ama bir çözüm bulunmadı. Yol hala kapalı. Şimdi tekrar söylüyorum ve konuyu yeniden İBB Meclisi’ne götürmelerini istiyorum. Bu yol, benim de yaşadığım mahalleler için çok önemli. Çünkü binlerce insanın yaşadığı bu mahallelere ulaşmak için çok uzun yollar katediliyor. Oysaki burada yapılmış ve hizmete girmeyi bekleyen bir yol var. Bu konuya yeniden dikkatinizi çekiyor ve ilginizi rica ediyorum.”

Öte yandan CHP’li Meclis Üyesi Ekrem Tekçe’nin defalarca gündeme getirdiği bağlantı yolunun hem giriş hem de çıkış yerleri demir kapılarla kapatılarak kilit vurulmuş durumda. Yolun geçtiği Çayırbaşı fidanlığı ise eski asfalt döküm yeri olarak kullanılıyor.

Bu arada Sarıyer Tüneli’nin hemen yan tarafından inşaatı süren ve bağlantı yolunun da az ilerisinde bulunan Sarıyer Devlet Hastanesi’nin de bu yıl sonunda hizmete gireceği açıklandı. Buna göre hastaneye kısa yoldan ulaşım sağlanması için de bağlantı yolunun mutlaka açılması gerekiyor.

(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)