Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, 2 Şubat Pazar günü yapılacak olan ilçe kadın kolları başkanlığı seçiminde aday olduğunu açıkladı.

Sunay Sevinç, Büyükdere’de bulunan parti ilçe binasında düzenlediği toplantı ile 2 Şubat Pazar günü saat 13.00’te Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak olan CHP Sarıyer Kadın Kolu Başkanlığı seçiminde aday olduğunu duyurdu. Adaylık açıklamasına; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Nermin Günel, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri, ilçe kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı.

YALINKILIÇ: “ÇIKTIĞI YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Partimizin tüzüğü gereği her iki yıl da bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Bu dönemde ilçe başkanlığı seçimi ile başlayan süreci hep birlikte yaşadık. 39 ilçede yapılan ilçe başkanlığı seçimleri tamamlandı. İl başkanı seçimi ise 9 Şubat’ta yapılacak. Bunun yanı sıra partimiz için çok önemli olan kadın ve gençlik kolları başkanı seçimlerini bu süreç içerisinde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz 2 yıl da hepinizin verdiği mücadeleyi hatırlıyorum. Bu mücadele içerisinde de hepimiz aslında ‘biz’ olduk ve topluma da bu duyguyu yansıttık. Bunun sayesinde de İstanbul ve Sarıyer’de büyük bir başarı kazandık. Bu kapsamda Sunay Sevinç Başkanımıza verdiği emekler için teşekkür etmek istiyorum. Sunay Hanım ve sizler her zaman ‘Önce ülkem’ dediniz. Birçoğunuz evinizi, ailenizi ihmal ettiniz ve bu işe emek verdiniz. Ben de kadın kollarından gelen biri olarak bu çalışmaları yakından biliyorum. Önümüzdeki süreç de çok kritik. Daha fazla çalışma zamanı. Bu süreçte Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç ve sizlerin nezdinde çok iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: “YILMADAN HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Başkan Adayı Sunay Sevinç ise, “2 yıl önce ilçe örgütümüzün bana ve arkadaşlarıma vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle göreve gelmiştik. İlçe yönetimimiz, kadın ve gençlik kollarımız ve mahalle başkanlarımız ile birlikte bir bütün içerisinde çalışırken bir baskın seçim ile karşı karşıya kaldık. Pazar, çadır ve broşür çalışmaları yaparak partimizin oy oranlarını arttırdık. Fakat seçimleri kaybetmiş olduk. Buna rağmen bize durmak yoktu. Ayrıca seçim sonuçları hala tartışılıyor. Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimler vardı ve bizim Sarıyer’i kaybetmeye niyetimiz yoktu. Bunun yanı sıra İstanbul’u almak için var gücümüz ile çalışmalıydık. Zaten öyle de yaptık. Ekrem İmamoğlu’nun kadın kolları ile yaptığı ilk toplantıdan çok etkilendim. İnandık ve sizlerin desteğiyle omuz omuza çalıştık. Mart seçimlerinde 13 bin olan oy farkını 23 Haziran’da 800 bine çıkardık. Bunu sizlerin sayesinde başardık. Evinizi, ailenizi ihmal ederek gecenizi gündüzünüze kattınız. 38 mahalleye ekibimiz ile ne zaman gittiysem bizi karşılayan mahalle başkanları, kadın kolları, gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKTİ”

Sevinç, “Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, İl Kadın Kolları Başkanımız Yeşim Ağırman ve İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç ile çok uyumlu ve güzel çalışmalara imza attık. Onların kadın temsil gücünün arttırılması konusunda seçim dönemlerinde yaptıkları özverili çalışmalar dikkat çekti. Bu çalışmalara kadınları motive etti. Bu sayede mahallelerde kadın delege sayımız arttı. Ayrıca 8 tane kadın muhtarımız var. Bu gurur ve onurla aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“İSTANBUL BİZE DAR, TEK YÖN İKTİDAR”

Yeni dönemde yapacakları faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Sevinç, şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde daha çok ev ziyaretleri yaparak halka dokunup vatandaşın taleplerini alıp çözümleme yolu arayacağız. Eğitimsiz bir örgüt yapısının olmaması düşüncesini taşıyoruz. Bu kapsamda kadınlarımızın parti içi eğitimlere katılmasını sağlayacağız. Toplumu oluşturan genç, yaşlı, engelli ve çocuklara ulaşıp onlarla ilişkilerimizi geliştireceğiz. İBB Başkanımızın seçim vaatleri arasında olup göreve gelir gelmez hayata geçirdiği İSKİ, akbil indirimi, halk süt dağıtımı gibi vatandaşların yararına olan çalışmalara neler katabileceğimizi sizlerle belirleyip ilgili makamlara ulaştıracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik parlamenter sistemi yeniden hayata geçirmek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Sözlerimi Sarıyer’de üçüncü kez iktidar olmamıza vesile olan Belediye Başkanımız Şükrü Genç ile özdeşleşen ir söz ile tamamlamak istiyorum. Bir kadının vazgeçemeyeceği iki şey vardır. Birincisi yuvası ikincisi yavrusu. Sonuç olarak CHP ülkede umutları yeşertmeye devam ediyor. Bunu örgütümüz ile birlikte başardık. Yılmadan haklı mücadelemize devam edeceğiz. İstanbul bize dar, tek yön iktidar.”

SARIYER POSTA