24 Haziran seçimlerine günler kala İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda partililer bir araya geldi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette Süleyman Soylu’yu, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, ilçe yöneticileri, eski çalışma arkadaşları DP ilçe yöneticileri ve çok sayıda Sarıyerli karşıladı. Soylu’yu karşılayanlar arasında 15 Temmuz şehidi Fatih Satır’ın babası Turan Satır’da vardı. Satır ile bir süre sohbet eden ve acılı babayla yakından ilgilenen Bakan Soylu, ardından AK Parti İlçe Başkanlığı’na geçti.

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

Bayraktar’dan Soylu’ya teşekkür

Toplantıda söz alan Salih Bayraktar, Bakan Süleyman Soylu’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek kısa bir açılış konuşması yaptı: “Öncelikle İçişleri Bakanımız ilçemizi ziyaret ederek bizleri son derece mutlu etmiştir. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana örnek bir teşkilat yapısı kurmanın çabası içerisindeyiz. İlçe başkanlığı görevini de 4 yıl önce Süleyman Soylu Bakanımızdan almıştım. Teşkilatımızı bu süre zarfında belli bir yere getirdiğimizi düşünüyoruz. Tabi daha da yukarılara taşımak için çok çalışacağız. Bizden sonra ki arkadaşlarımızın da bu azimle çalışacağına yürekten inanıyorum.”

“Sarıyer’de olmaktan dolayı çok mutluyum

AK Parti İlçe Başkanlığı’nda partililere seslenen ve Sarıyer’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Soylu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a ilçe başkanlığı binasındaki emeklerinden dolayı teşekkür etti. Soylu, şöyle devam etti: “Sarıyer’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 24 Haziran seçimleri öncesi dava arkadaşlarımla bir araya gelmek benim için başka bir mutluluk kaynağıdır. İlçe teşkilatımızın açılış merasimini izlemiştim. Binanın içi de dışı kadar güzel ve kullanışlı. Başta İlçe Başkanımız Salih Bayraktar ve yönetimine teşekkür ediyorum. Buralar milletimize hizmet kervanlarıdır. Yani milletimizin hizmetkarlığını yaptığımız yerlerdir. Aslan yattığı yerden belli olur.”

“Yerel seçimlerde Sarıyer’i geri alacağız”

24 Haziran oylamasından sonraki yerel seçimlerin önemine değinen Soylu, “Sarıyer’i daha yaşanılır bir yer yapmak için almamız gereken bir belediye var. İnanıyorum ki gelecek yerel seçimlerde Sarıyer’de AK Parti birinci çıkacak. Bunun için her zamankinden daha fazla çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

“Millet, Recep Tayyip Erdoğan’ı hainlere vermedi”

Milletin 15 Temmuz darbe girişiminde Erdoğan’ı savunduğunun altını çizen Soylu, “Biz her seçimde kritik bir virajı döndük. Bu seçimlerde milletin verdiği kararlar ülkeyi başka bir noktaya götürdü. Vatandaş, Türkiye’yi fakirleştirmek, geriye götürmek ve engellemek isteyenlere sandıkta gereken cevabı verdi. Yıllardır Türkiye darbeci zihniyet arasında kalan ülke konumuna dönüştürüldü. Son olarak 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bu durumun aynısı yapılmak istendi. Fakat bu millet irade koyarak Recep Tayyip Erdoğan’ı o vatan hainlerine vermedi. Rahmetli Özal ve Menderes’in başına gelenleri hatırlıyoruz. Türk Milleti reisinin arkasında durdu” diye konuştu.

“İktidar seçme değil, iktidara güç verme seçimidir”

24 Haziran oylamasının diğer seçimlerden farklı olduğunu söyleyen Soylu, kendisini dinleyen partililerden destek istedi. “Bu oylama iktidarı belirleme seçime değil. 24 Haziran seçimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güç ve destek verem seçimidir” diyen Bakan Soylu, “Buradan alacağımız güç ile yaptıklarının kat kat fazlasını yapacak. Türkiye daha kendi arabasını, uçağını, silahını üretecek. Parayı faizle vermeyecek, ülkeye iş alanları oluşturarak ülkenin refah seviyesinin artmasını sağlayacak” dedi.