Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Genç, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümündeki kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün dünya tarihini değiştiren, milli mücadele ruhunun fitilini ateşleyen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını kutluyoruz. Yarım milyon insanın yaşamına mal olan tarihi savaşın yıl dönümünde maalesef ki insanoğlunun hem savaş hevesi hem de masum insanların ölümü devam ediyor. Hâlbuki ömrünün büyük bir bölümünü savaş meydanlarında geçiren Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne kadar güzel söylemiş: “Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir.”

Tarihi iyi bilmek ve doğru dersler çıkarmak çok önemli. Çanakkale Zaferi, Millî Mücadele ve Kurtuluş Savaşı süreci, Lozan ve Montrö Antlaşmaları gibi tarihimizin önemli olayları birlik ve beraberliğin başarıya giden yolda önemini göstermelerinin yanı sıra ülkemizin hala karada ve denizde güvenliğinin teminatı olmaları açısından son derece kıymetlidir.

Bugün bizlere düşen barışı ve huzuru yaşamın her bir noktasında kesintisiz tesis etmek, gelecek kuşaklara bu hasletleri aşılamaktır. Sarıyer’de dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu amaç için mücadeleye devam edeceğiz.

Büyük Zafer’in yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna yaşamlarını feda eden bütün şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; bugün yaşanan savaşın bir an önce son bulmasını diliyorum.”

SARIYER POSTA