Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e Belediye Meclisi tarafından Ayazağa konusunda Şişli Belediyesi ile uzlaşılması için 'protokol yetkisi' verildi.

Ayazağa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sunulan ve kabul edilen yasa nedeniyle Şişli’den ayrılıp Sarıyer’e bağlandı. Ayazağa’da bu durumdan kaynaklanan sorunlar çözülmedi. Dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, konuyu mahkemeye taşımış ve referandum yapmak istemişti. Sarıgül, Ayazağa Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazları kendisinin Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Şişli M.Y.O’ya devretmişti.

Galeri-635844972982311039Bu kararın ardından dönemin Ak Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı olan Selçuk Bozkır, olayı yargıya taşımış ve bu kararın usulsüz olduğu gerekçesiyle bozulmasını istemişti. Mahkeme Bozkır’ı haklı buldu ve kararı iptal etti.

İnönü ve Sarıgül anlaşmazlığı

Bunun ardından Mustafa Sarıgül Şişli Belediye Meclisi’ni toplamış ve aynı taşınmazları Şişli M.Y.O’ ya 1 TL karşılığında 30 yıllığına devretmişti. Kararın iptali için tekrar mahkemeye başvurulmuştu. Bu sürecin davası devam ediyor. Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı’nı bırakmasının ardından göreve gelen Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül ile ters düşmeye başladı. Geçen zaman içinde Emir Sarıgül, başkan yardımcılığından istifa etti. Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül döneminde Şişli M.Y.O’ya 1TL karşılığında 30 yıllığına kiralanan ve asıl değerleri toplam 300 milyon doları bulan taşınmazların iptali için meclisi topladı ancak meclis bu kararı reddetti.

Yetki, Şükrü Genç’in

AYAZAĞA 2Nisan ayının başında toplanan Sarıyer Belediye Meclisi’nde alınan kararla Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yetki verildi ve Ayazağa’da bulunan ancak kullanım hakları Şişli M.Y.O’ da olan taşınmazlar için yetki sahibi oldu. Belediye Meclisi bildirisinde “6360 Sayılı Kanunun 2. Maddesinin 37.bendinde; ‘(37) İstanbul ilinde, Şişli ilçesine bağlı Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer İlçesine bağlanarak Sarıyer Belediyesine katılmıştır.’ Şişli Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi arasında uyuşmazlık yaratmamak, var olan uyuşmazlığı sona erdirmek amacıyla söz konusu devir işlemlerini sonuçlandırmak amacıyla Belediye Başkanı’na protokol yapma yetki verilmesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür” açıklamasına yer verildi.