Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ekim ayı meclis toplantısında sarf ettiği sözlerin yanlış anlaşıldığını belirterek, mesajı yayınladı.

Başkan Şükrü Genç'in Sarıyer Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. Oturumu 2022 yılı tahmini bütçe görüşmelerindeki konuşmalarına tepkiler çığ gibi büyürken, Genç'ten beklenen açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Belediyemizin 2022 yılına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısı sırasında, bazı meclis üyelerinin ısrarla diğer ilçeleri örnek göstererek hem yanlış değerlendirme yapmaları hem de toplantı içeriğini bozma çabası karşısında dile getirdiğim bir cümle üzerinden maksadı dışında bir algı yaratılmaya çalışıldığını üzülerek fark ettim. Doğup, belirli bir yaşa kadar büyüdüğüm Şebinkarahisar’da küçük bir çocuk iken yaptığım çobanlığın ne kadar özel ve anlamlı bir meslek olduğunu çok iyi bilen birisiyim.

Kurmuş olduğum cümle ile amacım; Sarıyer’in sahip olduğu fiziki coğrafyası başta olmak üzere birçok özelliğiyle kıyaslandığı ilçelerden çok daha büyük olduğu ve bu durumun hem avantaj hem de zaman zaman dezavantajlar doğurduğunu vurgulamaktı.  Çobanlık mesleğini ve adı geçen ilçe vatandaşlarını hedef almayan konuşmam üzerinden oluşturulmaya çalışılan yanlış algı nedeniyle kırdığım kişiler oldu ise özür diliyor, saygılarımı sunuyorum."

SARIYER POSTA