3 dönemdir Sarıyer Belediyesi başkanlık görevini yürüten Şükrü Genç, son günlerde tartışma konusu olan bazı sanatçıların vereceği konserlerin iptal olmasıyla ilgili konuştu.

9. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

“Yaşamın içinde herkes olmalı”

İptal edilen konserlere ilişkin konuşan Başkan Şükrü Genç, “Gerçekten çok üzücü bir olay ben o konseri iptal edilen bir belediye başkanın yerinde olmak istemem. Yaşamın içinde herkes olmalı, sınırları açmak zorundayız. Başka türlü nasıl özgür olacağız, nasıl yaşama bakacağız ve nasıl umutla bağlanacağız. Dolayısıyla kötü bir durum, çok üzülüyorum maalesef olmaması gerekiyor. Sanatçı kim olursa olsun dünya paralar verip hiç dilini geleneğini bilmediğimiz tamamen mekanik çalgılardan müzik yapan insanlara binlerce insanı alıyoruz ve dinlettiriyoruz da bizim kendi öz kültürümüz dinlemekten neden korkuyoruz. Bunu anlamak gerçekten büyük sorundur” ifadelerini kullandı.

“En büyük amacımız uluslararası bir kitap etkinliği dönüştürmektir”

Edebiyat Günleri hakkında da bilgiler veren Genç, “Yarınları beraber tekrar yaşayabilmeyi için bu etkinliği çok önemsiyoruz. Bunun önemi gerçekten çok fazla dediğim gibi devam ettirmek buradan yarına daha da önemli günlere hazırlık yapmak lazım. İlk defa size söyleyelim en büyük amacımız uluslararası bir kitap etkinliği dönüştürmektir. Uluslararası yazarların, şairlerin geldiği kendi dillerinde söyleyebildiği, imzalayabildiği günlerin gelmesi Sarıyer ilçesine çok yakışır. Şu anda o kadar çok kitap var ki bence buraya gelsinler, seçme imkânları çok fazla olduğunu göreceklerdir. Böyle bir etkinliği en büyük kütüphane ve kitap satış yerinde bile bulamazlar. Bence herkes etkinliğe gelsin, yazarların kendilerini görsünler ve kitaplarını onların elinden sıcak ekmek gibi satın alsınlar” diye konuştu.

İstanbul Gündem