isyan2


Şükrü Genç'in Sarıyer Belediye Başkan Adayı gösterilmesine karşı çıkan CHP'liler İlçe Başkanlığı önünde toplanıp, tepkilerini dışa vurdular.


 

Genç'in adaylığının açıklanmasından sonra karara tepki gösteren çok sayıda partili öğleden sonra parti binası önünde toplanmaya başladı. Akşam saatlerinde ise "Şükrü Genç'e oy yok", "Şükrü Genç'i istemiyoruz" yazan pankartlar açan partililer, kararın geri çekilmesi için Ankara'ya çıkarma yapacaklarını ifade ettiler.

Şükrü Genç’in yeniden aday yapılması İlçe Başkanlığı tarafından da masaya yatırılıp, değerlendirildi. Dün öğleden sonra tepkili vatandaşlar parti binası önünde toplanmaya başlarken İlçe Başkanı Mehmet deniz de yönetim kurulunu toplayarak uzun süren bir görüşmede bulundu. Yapılan görüşme sonrası Deniz kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak bazı aday adaylarının yakınları ilçe binası koridorlarında bağırarak konuşup, "Şükrü Genç aday olursa CHP Sarıyer'i kaybedeceği gibi İstanbul'u da kazanamaz" dedi.

Öte yandan İstanbul'un bazı ilçelerinde gösterilen adaylara tepki gösteren CHP'liler Genel Merkez önünde protesto gösterisi yaparken, Sarıyerli CHP'lilerin de Ankara'ya gidecekleri ileri sürüldü.

 Levent PEHLİVANOĞLU