Sarıyer genelinde yaklaşık 20’nin üzerinde farklı noktada hizmet veren 1984 yılında kurulan Sarıyer Belediyesi, birimlerini tek çatı altında toplayacak olan akıllı bir bina inşa etti.
Sarıyer Belediye Başkanı ve inşaat mühendisi Şükrü Genç yarın hizmete açılacak olan yeşil hizmet binasının açılışında geri sayım başladı. 

BU BİNA TÜM SARIYER'İN GURURU

Tüm dünyada geçerli ‘Yeşil Bina' sertifikası olan BREEAM Sertifikası'na sahip ilk kamu binası olacak Sarıyer Ana Hizmet Binası yarın hizmete açılacak. 33 yıl sonra tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak olan ‘Yeşil Bina'yı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  "Sarıyer şu an 400 bin civarında bir nüfusa sahip. 38 mahallemiz ve 160 ormanımız var. Hala geçmişin izlerini taşıyan ve toplumda da feodal yapılanmanın etkisi olan mahalle yaşantısının devam ettiği bir bölge. 20'nin üzerinde değişik yerde hizmet vermeye çalışıyorduk. Bunun hem yurttaş hem de biz yöneticiler için zorluğu hat safhadaydı. Bu yüzden hizmet binalarını Sarıyer'in tam merkezi Maslak'ta toplayan böyle bir bina yapmak gündeme geldi. Eğer dünyaya entegre olacaksak, dünyayla birlikte yaşama iddiamız varsa böyle bir bina yapmalıydık. Bunu beraber yaptık ve herkesin gururu oldu."

‘BİNANIN İNŞAATI SIRASINDA TEK BİR İŞ KAZASI OLMADI'

Binanın inşaatı sırasında tek bir iş kazası olmadığının altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "100 bin metrekarelik inşaatın yapımında iş kazası olmaması övünülecek, gururlanacak bir detay" dedi.

‘MAKSİMUM TASARRUF, MAKSİMUM YATIRIM, MAKSİMUM HİZMET'

"Bu binayı kendi kaynaklarımızla yaptık, kimseye borcumuz yok" diyen Genç, "Bizim temel bir sloganımız vardı. Maksimum tasarruf, maksimum yatırım, maksimum hizmet. Burada maksimum tasarruf çok önemliydi. Yaptığımız tüm ihalelerde çok dikkatli davrandık. Bu büyüklükte bir yatırıma rağmen, birtakım dezavantajlı durumlar oluşmasına rağmen, bu sene bir bütçeye kavuşmuş oldu Sarıyer. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman maliyeti yok denecek kadar az olan bir sonuçla bitirdik binayı. Ayrıca uluslararası bir sertifika sahibi olması, uluslararası kriterlere sahip olması çok önem arz ediyor.
Binanın her bir çalışma noktası doğal ışık alıyor. Bina, bir otomasyon sistemiyle enerjiyi aynı şekilde doğal enerjiyi dönüştürerek kullanabiliyor. Bina, bu otomasyon sistemiyle gün ışığının artmasıyla birlikte içeride kullanılan elektrik enerjisinin düşmesi ve geri dönüşümlü hizmetlerin olması şeklinde planlandı" diyerek akıllı hizmet binasının özelliklerini paylaştı.

‘İNSANLAR GELDİĞİNDE MUTLU OLACAKLAR'

Devlet binalarının her zaman kasvetli olduğunu belirten Genç, "Bu binaya insanlar geldiğinde mutlu olacaklar" dedi.