genç 1Sarıyer'in tüm mahallelerinde olduğu gibi talepleri ve sorunları o mahallenin sakinlerinden dinlemeyi, sorunlara birlikte çözüm önerileri getirmeyi ve halkın içerisinde olmadığı hiçbir projeye imza atmamayı ilke edinen Başkan Şükrü Genç, sözü Sarıyer’e yeni katılan Ayazağalılar’a verdi.

Bir çok sivil toplum örgütü, mahalle dernekleri, spor kulübü yöneticileri ve Ayazağalı yurttaşın yoğun ilgi gösterdiği tanışma kahvaltısında Başkan Genç’in açılış konuşmasının ardından söz alan katılımcılar, başta Kentsel Dönüşüm olmakla beraber bir çok konuda Başkan Genç’in uzlaşmacı, paylaşımcı ve ‘Yerinde Dönüşüm’ politikasının arkasında olduklarını dile getirdiler.

 Başkan Genç: Biz buraya sizi dinlemeye geldik

Sözlerine, halkın konuşmadığı yerde doğru kararlar almak mümkün olmaz diyerek başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ayazağa’nın hileli, bir şekilde Sarıyer’e bağlanmasına rağmen zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını belirtti. Sarıyer’de başlattıkları Numarataj çalışmalarını Ayazağa’ya taşıyarak girilmedik sokak, konuşulmadık yurttaş kalmaksızın hızla yollarına devam ettiklerini belirten Başkan Genç, Sarıyer’de 400 Bin yurttaşın elini sıktıklarını ve görüşlerini aldıklarını ifade etti. Hedeflerinin; Sarıyer’in tüm mahallelerinde olduğu gibi Ayazağa’da da rantın halka yansıtılması ve halkın menfaatine olmayan hiçbir projeye imza atmamak olduğunu belirtti.

genç 12

Halkın, Kentsel Dönüşüm adı altında şehrin dışına itilmesine asla razı olmayacaklarını söyleyen Başkan Genç; “Bu topraklar, bu haneler, bu mahalleler sizin, ne olacaksa ne yapılacaksa öncelik sizin olmalıdır. Çocuklarımız için, halkımız için en doğrusu neyse, onun için dimdik ayakta ve birlik beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkın yaşam alanına dokunulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Göreve geldiğim 5 yıllık süre zarfında kimseyi siyasi görüşüne, oy verdiği partiye göre ayırmadım.  Benim merkezimde insan vardır, halk vardır” diye konuştu.

Sevgi Atalay: Biz hazırız!

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Ayazağa için çok önceden çalışmalara başladıklarını, projeleri ve imar planlarını çok önceden hazırladıklarını ifade ettiği konuşmasında; “Bizler Sarıyer’de büyük rant alanları olduğunu biliyor ve bu rantın vatandaşlarımıza yansıtılması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”  diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın ardından söz alarak tek tek görüşlerini aktaran Ayazağalılar, böyle bir toplantının hazırlanmasını sağlayan Başkan Genç ve ekibine teşekkür ettiler. Bu güne kadar sadece oy amaçlı kapılarını çalan ve verdikleri vaatleri yerine getirmeyen siyasetçilerin dışında ilk defa ilk sözü kendilerine veren bir belediye başkanıyla bir arada olmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Ayazağalılar, bundan sonraki süreçte birlik beraberlik içinde olacaklarını dile getirdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şükrü Metin’in de katıldığı kahvaltılı toplantıya Belediye Meclis Başkan Vekili, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Ayazağalı sivil toplum kuruluşu üyeleri, dernek yöneticileri, amatör spor kulübü yetkilileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Başkan Genç’e teşekkür plaketi

Ayazağa Motor Sporları Kulüp Başkanı Kamil Tuncer, kulüplerine yaptığı katkılardan ötürü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür plaketi takdim etti.