Sarıyer Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci birleşiminde Meclis’e soru önergesi veren Ak Partili Selçuk Bozkır, Belediye’nin sosyal ve kültürel etkinliklere harcadığı paraların hesabını sordu! Bozkır, “Sarıyerlilerin parası ünlü sanatçılara gidiyor.”dedi
Sarıyer Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Toplantısı’nda konuşan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, belediyenin düzenlediği 1 Eylül Barış Konserleri’ne harcanan paraların hesabını sordu. Meclis’e soru önergesi veren Bozkır, “Sarıyerlilerin parası ünlü sanatçılara gidiyor.”dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Üç ayrı konuda soru önergesi veren Selçuk Bozkır, Sarıyer Belediyesi’nin ‘Sosyal ve Kültürel’ harcamalarının hesabını sordu. İlk olarak Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne çay-kahve salonu ve mescit isteyen Bozkır, soru önergesinde “Burada bir çay kahve salonumuz yok. Yine artık her yerde, her kurumda bulunan mescit bulunmuyor. Bir çay kahve salonu ve mescit yapacak mısınız?”ifadelerine yer verdi.Bozkır daha sonra Sarıyer Belediyesi’nin sosyal ve kültürel hizmetler bütçesine eleştirilerde bulunarak, “Komşu belediyeler sosyal ve kültürel hizmetlere 5 milyon TL ayırırken, Sarıyer Belediyesi’nin bütçesi 2 milyon TL. Komşu belediyeler her yıl 2 okul, 2 otopark yaparken biz yapamaz mıyız? Ünlü sanatçılara organizasyonlara paralar akıtılıyor. 1 Eylül Barış konserinde ne kadar harcanmıştır. Sarıyerlilerin paraları ünlü sanatçılara gidiyor.”dedi. Bozkır bir soru önergesi de Sarıyer Belediyesi’nin kiraladığı araçlarla ilgili vererek, kiralanan unlu-sanatciaraçlar ve ücretleri hakkında bilgi istedi.

DÜNYA BİR ÜLKEYİ SANATÇILARIYLA TANIR!

Bozkır’ın soru önergeleri oy birliği ile kabul görürken, CHP’li Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yine gündem dışı söz alarak cevap verdi. Sarıyer Belediyesi olarak kültür ve sanata önem verdiklerini vurgulayan Zeybek, “Dünya siyasetçileri tanımaz. Dünya bir toplumu sanatçısıyla, edebiyatçılarıyla, sporcularıyla tanır. Sarıyer Belediyesi olarak bu yüzden sanatımızın, edebiyatımızın, sporumuzun gelişmesine önem veriyoruz.”ifadelerini kullandı.