Sarıyer Belediyesi “Sarıyer Ailesi” şiarıyla çıktığı yolda yeni hizmetler vermeye devam ediyor. Sarıyerlilere daha iyi hizmet için çalışan Belediye, yeni projelerini halka anlatıyor. Projelerde, eğitimde fırsat eşitliği, engeliler için daha iyi bir yaşam, sağlık hizmetleri ve doğal yaşam alanlarını koruma gibi temel başlıklar söz konusu.

Sarıyer’e daha iyi hizmet verebilmek için Belediye kollarını sıvadı. Yerel seçimlerin ardından Belediye çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Projelerini hazırladığı broşürlerle tanıtan Sarıyer Belediyesi, bu broşürlerde; eğitim sağlık, sosyal alanlar ve engellilere yönelik çalışmalarını sloganlar halinde halka duyuruyor.


634756067429762567 “‘Sarıyer Ailesi’ için çalışıyoruz”

Belediye bu sloganla halka sağlık alanlarındaki hizmetlerini anlatılıyor. Sarıyerlilerin daha sağlıklı bir yaşam için başlatılan projeler arasında, portör hizmeti, ilaç desteği, ambulans tahsisi, poliklinik hizmeti ve hastalara evde bakım gibi çalışmalar yer alıyor. Sarıyer halkı bu uygulamalardan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

“Sen özgürsen biz de özgürüz”

Sarıyer’de bulunan engelli yurttaşlar için başlatılan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çalışma yürüten Belediye, engellilerin daha engelsiz bir yaşam sürdürmeleri için kolları sıvadı. Bu çalışmalar engelli yurttaşlarımıza; iş olanakları, engelsiz ulaşım araçları, belediyeyle sürekli iletişim halinde olma ve fiziksel çevre şartlarının düzeltilmesi gibi hizmetler sunuyor.

“Eğitimde fırsat eşitliği”

Eğitim alanında hizmetleri artırmak için Belediye yeni uygulamalar başlattı. Bu uygulamaların başında eğitimde fırsat eşitliği projesi yer alıyor. Bu projede; üniversite eğitimi gören kız öğrenciler için güvenle kalabilecekleri 5 yıldızlı konuk evi,03-06 yaş arası çocuklar için gündüz bakım evi, maddi olanakları kısıtlı olan öğrenciler için kurs desteği ve eğitim yardımı gibi hizmetler veriliyor.

“Bereketli gelecek doğamızda”

Daha önceki çalışmalarında Sarıyer’e 124 yeni park ve 120 bin metre kare yeşil alan kazandıran Sarıyer Belediyesi, bu projesiyle de yapılan park ve yeşil alanlara oyun grupları, oyun sahaları, piknik masaları ve seyir terasları yaparak halkın bu alanları değerlendirmelerini sağlamayı planlıyor. Ayrıca, geri dönüşüm ve ağaç dikiminde diğer belediyelere kıyasla bir adım önde olan Sarıyer Belediyesi, geri dönüşümden elde edilen geliri öğrencilere eğitim desteği olarak kullanıyor.