Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Vatan Partisi Öncü Gençlik Kolları, Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi ilçe teşkilatları, ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamasını protesto etti.

Sarıyer'de bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan yaklaşık grup, ellerinde 'ABD'nin soykırım yalanına yanıt İncirlik ABD'ye kapatılsın', 'Soykırım yalanı ABD planı', 'Perinçek'in AİHM zaferi yalanlarını bitirdi' yazılı pankartlar ile konsolosluk önünde bir araya geldi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Konsolosluk önünde ve konsolosluğa çıkan yolda geniş güvenlik önlemleri alındı. Konsolosluğa çıkan yol bariyer çekilerek araç ve yaya trafiğine kapatıldı. ABD askerlerinin de konsolosluğun çatısında konuşlandığı görüldü.

"TÜRKİYE, ABD’DEN KORKAN HÜKÜMETLERLE YÖNETİLEMEZ"

Burada basın açıklaması yapan Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan, şu ifadeleri kullandı: "Ey Biden! Sen insan hakları savunucusu değilsin. Sen tarih yazma makamı değilsin. Sen karar verecek mahkeme değilsin. Sen Ermeni dostu, Kürt dostu değilsin. Ey Amerika! Asya’nın birikimini, imkânlarını ve değerlerini görülmemiş bir kinle ezmek için dizginlerini kaybettin. Sen artık eski sen değilsin. Sen çürüyen ve yıkılansın. Senden korkan senin gibi olsun. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, tarihî bir sorumluluk içindedir. Artık Türkiye, ABD’den korkan hükümetlerle yönetilemez. Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan cephede doğru strateji kurmak, kararlı ve eylemli tavır almak, ABD tehdidine eylemli yanıt vermek, tarihsel görevdir. Söylem düzleminde ise kınıyoruz beyanatları utançtır. Bu saldırıya kınayarak mı yanıt vereceğiz? Ortak acılar vs. diyerek iki büklüm duranlar Türkiye'yi savunabilirler mi? Ne olursa olsun. Milletimiz Vatan Partisi’ne güvensin. Dünya Vatan Partisi’ne baksın. Ermeni soykırımı yalanını, AİHM kararıyla çöpe attık. Biden’ın yeni haçlı seferini de aynı çöplüğü atacağız."

SARIYER POSTA GAZETESİ