8Sarıyer Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Milli İradeye Saygı Gecesi’ne, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, Sevim Savaşer, Türkan Dağoğlu ve Sivas Milletvekili Ali Turan ile çok sayıda Ak Parti’li siyasetçi katıldı.

Sarıyer Metin Oktay Spor Kompleksi'nde gerçekleşen geceye protokolün katılımı yoğun olurken, tribünlerde oturan davetli sayısının çok az 4olduğu görüldü. Sivas Milletvekili Ali Turan katılımın azlığına dikkat çekip, “Bir dahaki sefere katılımın daha fazla olmasını umut ediyorum. Bu görüntü Sivaslılara yakışmadı” dedi.

Atatürk ve şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecenin açış konuşmasını Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sarıyer Şube Başkanı İlknur Yılmaz Arı yaptı.

2MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: “BU ÜLKENİN TAPUSU DA BU ÜLKENİN SAHİBİ DE MİLLETTİR VE MİLLETİN İRADESİDİR”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada,  “Sivas Kongresi’nden beri biliyoruz ki milli iradeyi hakim kılmak esastır. Bugün de milli iradeye tuzak kurmak isteyenler var. Onlara, ‘bu ülkenin tapusu da, bu ülkenin sahibi de millettir ve milletin iradesidir’ demek lazım” dedi.

EKREM ERDEM: “TÜRKİYE ÜZERİNE OYUN OYNUYORLAR”9

Türkiye üzerine bir oyun oynandığını ileri süren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler bu oyunlarla mücadele ede ede bugünlere geldik. Önümüzde seçim var, bırakın da millet kimi beğenirse ona oy versin. Ama bırakmazlar, karalayacaklar. Milleti kandıracaklarını zannediyorlar, oyun üzerine oyun oynuyorlar ama millet bunu da gördü. Meydanları görüyorsunuz değil mi? Genel başkanımız nereye gitse, millet coşkuyla karşılıyor” dedi.


9AVUSTURYA’DAN GELDİLER


Bu arada Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından Başbakan Erdoğan’a destek amacıyla organize edilen “Milli İradeye Saygı” konvoyuyla Türkiye’ye gelen bir grup da geceye katılırken, Sivas Platformu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, Sivas Milletvekili Ali Turan da yaptıkları konuşmalarda geceyle ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

5PROTOKOL KALABALIKTI

Milli İradeye Saygı Gecesi’ne ayrıca Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sancaktape Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Halil Canarıkan,  Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Ak Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Küçük, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ulaş, Sivas Vadi Federasyonu Başkanı İsmail Karabiber, Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt,  Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayları, Salih Güzel, Nurettin Çelik, Şems Çakıroğlu, Muhittin Terzi, İsmail Bülbül ve Başar Biberoğlu ile diğer bazı partilerin ilçe başkan ve üyeleri, STK temsilcileri ve partililer de katıldı. (Hilal DİNÇER)