Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, 1 Eylül itibariyle başlayacak olan balık av sezonu için mesaj yayınladı.

Sevim Yalınkılıç, 15 Nisan’da başlayan yasağın sona ermesine saatler kala şu mesajı paylaştı:

Balıkçılara bereketli sezon geçirmeleri temennisinde bulunan Yalınkılıç, "1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu ile birlikte denize açılacak, özellikle Sarıyer’imizin balıkçıları olmak üzere tüm balıkçıların yeni av sezonunun bolluk ve bereket içinde geçmesini diliyorum. Yeni av sezonuna verilen arada, yasaklara uyan tüm balıkçılarımızın sabırla emeklerinin karşılığını alacaklarından kuşkumuz yoktur" dedi.

Yetkililere çağrı

Açıklamasında yetkililere çağrıda bulunan Yalınkılıç, "Balıkçılık konusunda önemli bir merkez olan Sarıyer’de, balıkçı barınakları ve çekçek yerleri Sarıyer’de balığın çıktığı ilk yerlerde soğukhava depolarının olması balığın sağlıklı taşınması açısından önem arz etmektedir. Balıkçılarımızın emeklerinin karşılığını alacağı çözümler ve sezon ile birlikte özellikle Sarıyer’imizde yaşayan balıkçılarımızın yaşadığı sorunların ilgili bakanlıklar ve müdürlükler tarafından çözüme kavuşturulması önemlidir" diye konuştu.

Yalınkılıç’tan doğru avlanma tavsiyesi

"Denizlerimizde yapılan gözlemler ve balıkçılarımızdan aldığımız duyumlara göre bu sezonun verimli geçmesi bekleniyor" diyen Yalınkılıç, şöyle devam etti: "Bu verimin, doğru ve kurallara uygun avlanma ile gerçekleşebileceği bilinci ile tüm balıkçılarımıza bereketli, bolluk içinde bir sezon olmasını diliyor ve rastgele diyorum."