Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na corona virüs sürecinde yapılan yardımlardan salgının etkilerine kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulundu. Yalınkılıç, “Her koşulda insanlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını boyunca Türkiye’de ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar aralıksız sürerken, bunun en önemli örneği Sarıyer’de yaşanıyor. Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer Belediyesi başta olmak üzere siyasi partiler, dernek ve hayırsever vatandaşlar, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Başkan Sevim Yalınkılıç, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na özel röportaj verdi.

“TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALDI”

Salgının dünyaya etkisini değerlendiren Yalınkılıç, "Dünya üzerindeki birçok ülkeyi etkisi altına alan pandemi nedeniyle insanlarımız sağlıkları ile ilgili endişeler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Ne yazık ki iktidar, sürecin ülkemize yayılmasını engelleyebilecek zamanlama konusunda geç kaldı. Virüsün yayılma hızı o kadar derinleşti ki yaşamımızı bütünüyle etkiledi. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımız ekonomik olarak sıkıntılar yaşadı, yaşamaya da devam ediyor. Günlük çalışarak hayatını idame ettiren birçok insanımız dara düştü, işyerleri kapandı ve ülkemizdeki yükselen işsizlik grafiği artarak devam etti. Bu virüs kişiden kişiye bulaştığı için hiçbir şekilde adres sormadı ve tüm dünyayı etkisi altına aldı. Yaşadığımız bu zorlu günlerde bizlere önemli görevler düştü. Bizler de başından sonuna kadar insanlarımızın derdine çare olmak için çabaladık" dedi.

 “TOPLUMDA RİSK BİTTİ GİBİ BİR YANLIŞ ALGI OLUŞTU”

Normalleşme sürecini değerlendiren Yalınkılıç, "Belli bir süre yapılan uyarıları dikkate alarak yaşamımızı sürdürdük fakat normalleşme süreci adı altında kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte toplumda risk bitti gibi bir yanlış algı oluştu. İnsanlardaki kaygı bitme noktasına geldi ve korkarım ki toplu görüşmeler ve kişisel tedbirlerin önemini yitirmesi bu salgın sürecini daha da uzatacak. 3 ay boyunca çaba gösterdik, evlere kapandık. Peki ne oldu? Bir günde bu iş bitti mi? Hayatımıza korku ile devam etmenin zor olduğunu biliyoruz, insanlar önlem yorgunluğu yaşıyor ama hepimizin sürecin de bitmediğini bilmesi gerekiyor. Her gün çalışmak zorundayız ve o yüzden çoğumuz evden dışarı çıkıyoruz. Fakat bunları yaparken de tedbirlerimizi alarak kendimizi korumak zorundayız. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalı uyarısı haklı olmakla birlikte vatandaşımızın hayatını idame ettirme zorunluluğu gözden kaçırılıyor. Bu mevcudiyet devam ederken, devletin de ekonomik olarak vatandaşı koruyucu kararlar almasını beklerdik. Ne acıdır ki iktidarın ekonomik tedbirleri adı altında sunduğu bir takım planlar vatandaşın derdine çare olamadı. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz ilk günden itibaren tek bir vatandaşını ayırmadan imkânları çerçevesinde destan yazdı. Bu süreçte toplum olarak tek vücut olmanın, kutuplaşma olmadan yaşamanın, birlikteliğin, birliğin ve dayanışmanın önemini gösterdik" şeklinde konuştu.

“BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR”

Yalınkılıç, "Bu süreç dünya genelinde binlerce can almasının yanı sıra doğanın da kendini yenilemesine vesile oldu diyebiliriz. Ama gelin görün ki normalleşme sürecinde yerlere atılan çöpler, meydana gelen çevre katliamları doğayı yeniden eski günlerine döndürdü. Çevreye verilen zararı üzülerek izliyoruz. Herkesin uyarıları dikkate alması gerekiyor. Özellikle mesire ve piknik alanlarında yaşananlar gerçekten çok üzücü. Bazı kısıtlamaların kalkmasını fırsat bilenler havaların da ısınması dolayısıyla ormanlara akın etti. Fakat piknikten sonra bırakılan çöpler ne İstanbul’a ne de Sarıyer’e yakışıyor. Çevreyi korumak adına hepimize görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Covid-19 salgını sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak güzel işlere imza attık” diyen Yalınkılıç, şu bilgileri paylaştı: “Belediyemiz süreç daha başlamadan dezenfekte konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Bu süreçte gerek yardım kolileri gerekse diğer ihtiyaçların temini konusunda daima vatandaşın yanında olduk. Ben özellikle mahalle temsilcilerimize, meclis üyelerimize, ilçe yönetimine, gençlik ve kadın kollarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. “Komşunu Koronadan Koru” kampanyasıyla 65 yaş üstü olan ve sokağa çıkamayan vatandaşlarımız arandı ve ihtiyaçları giderilmesi konusunda destekte bulunuldu. Mahalle birimlerimiz bu konuda da özveriyle çalıştı. Ayrıca, bu süreçte bebekli annelerimizi de unutmadık ve bebeklerimiz için dayanışmayla kampanya başlattık; bebek bezi, ıslak mendil ve bebe bisküvisi içeren paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Tabi tüm bunlara aracı olurken bizlere desteğini esirgemeyen hayırseverlere teşekkürlerimi iletiyorum.

 Tüm vatandaşlarımızın yanında olmak bizim asli görevimiz. Bu süreçte kimseyi ayırmadan yardım ettik, yardım etmeye de devam edeceğiz. Gönül rahatlığıyla söylüyorum; görevimizi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Halkın yararına olan her çalışmayı da sürdürmeye devam edeceğiz. Bu süreçte yurttaşın yaşam düzeyini ilgilendiren, hem ekonomik hem de toplumsal anlamda savunduğumuz sosyal devlet anlayışının da ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Unutulmaması gerekir ki, devlet vatandaşı ile vardır; vatandaşın hayatını insan onuruna yakışır bir şekilde sürdürmesi ancak eşit hakların sağlanması ve ihtiyacı olanlara gerekli desteğin verilmesi ile olur. 2011 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi olarak, aile sigortası konusunu gündeme getirdik. Aile sigortası öncelikli olarak ihtiyaç sahibi olan hanelere düzenli olarak ekonomik ve sosyal destek hizmeti sağlayarak eşitsizliklerin önlenmesini  amaçlamaktadır. Bu da en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öncelikli olarak gerçekleşecek.

Pandemi sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer ilçesi olarak sıklıkla video konferans yöntemi ile ilçe yönetimi toplantısı gerçekleştirdik ve çalışmaları değerlendirdik. Sarıyer Belediyesi’nin ve bu süreçte engellenme çalışmalarına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı çalışmalar yürüttüklerini görmekteyiz. Sürecin başından itibaren Sarıyer Belediyesi, Halk Kart sahiplerine ulaştırdığı destekler, okulların kapalı olmasına rağmen devam eden burslar, ihtiyaç kolilerinin vatandaşa ulaştırılması, ilaçlama çalışmaları, psikolojik ve sağlık desteği verdiği çalışmaları ile bu süreçte tam kapasiteyle çalıştı. Pandemi sürecinde sahada aktif çalışma durumunda kalan, hepimizin sağlığı için mücadele eden herkese ve özellikle sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Gerçekten canı gönülden çalıştılar. Bu arada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

“GENÇLER GELECEĞE GÜVENLE BAKMAK İSTİYOR”

“Her koşulda insanlarımızın yanındayız” diyen Yalınkılıç, “Her koşulda halkımızın yanında olacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu süreçten nasıl çıkılması konusunda madde madde açıklamalar yaptı, ‘sessiz kalalım’ diye düşünmedi ve bu süreci en iyi şekilde atlatmamız konusunda öneriler sundu. Aslında bu duruş herkese örnek olmalı, insanlarımızın yaşamı siyaset üstü bir durum olduğunu tüm vatandaşlarımıza gösterdi. Biz vatandaşın huzuru , sağlıklı ve özgür bir ortamda yaşaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gençlerimiz geleceğe güvenle bakmak istiyor, bizler de siyasi parti olarak hem gençlerimiz adına hem de gelecekleri adına yapacaklarımızı vatandaşa anlatmaya devam ediyoruz. Dediğim gibi biz bu süreci siyaset üstü bir süreç olarak gördüğümüz gibi, vatandaşlar da yardım konusunda hiç kimseyi ayırmadan desteklerini sağladılar. Özellikle İBB’nin çok başarılı bir şekilde yürüttüğü  “Askıda Fatura” uygulaması ile destek verdiği kişilerin ne dünya görüşünü sordu,ne de yardım ettiği kişiyi gördü ve güzel bir dayanışma örneği oldu" diye konuştu.

 “VATANDAŞIN YÜREĞİNDE YARA AÇTI”

İBB’nin yaptığı yardımların iktidar tarafından engellenme çabalarına değinen Yalınkılıç, şunları söyledi: “Aslında bu konu vatandaşın yüreğinde yara açtı. Burada vatandaşa hizmet ve destek söz konusu, yardımların engellenmek istendiği bu anlayışı kınıyorum.

 Salgın sürecinde eğitimin de olumsuz etkilendiğini belirten Yalınkılıç, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bu süreçten en fazla zarar görenler arasında okula giden çocuklarımız yer alıyor, YKS ve LGS’ye girecek öğrenciler uzaktan eğitim ile sınava hazırlanıyor. Sarıyer Akademi burada çok önemli bir çalışmaya imza attı, bu sürece adapte olup çok kısa bir sürede online eğitim hizmetine geçtiler. Hatta bu eğitimi sadece Sarıyerli çocuklara değil, Türkiye’nin birçok ilindeki gençlerimize de aynı seviyedeki eğitim desteğini sağlamak için tüm teknolojik gereçlerini kullanmaya başladılar. Bunu da “Sarıyer Türkiye Akademi” adı altında birleşerek gerçekleştirdiler. Bu çalışma başarılı bir  örnek olarak eğitime verdiğimiz önemi göstermektedir."

Bizler her alanda gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışmaların yanında , Genel Başkanımızın başlattığı Adalet yürüyüşünün 3.yıl dönümünde hak, hukuk ve adalet mücadelesini devam ettirip ülkemizde yeniden demokrasinin egemen kılınacağı günler için çalışmaya devam edeceğiz."

SARIYER POSTA GAZETESİ